Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Населението у нас се топи и застарява, средната продължителност на живота расте

Броят на хората в трудоспособна възраст намалява през 2014 г. с 1,5% спрямо предходната година

   1| 2    
1
 
0
 
15
annybody до: Hahoto
преди 4 години
Вижте, да гледаме положително - ще пукна малко преди да видя края. *** ни превзеха и ни се хилят нагло в очите - ей, ний с дипиесето направо шъ ви гътнем. Децата от години слушат чалга - и това не е само там някаква си музика, това са ценности. Брат ми роди две деца, които - едното в Испания, детски кардиохирург, другото в Германия - проспериращ адвокат. Мойто дете все още си стои в Софиийски Университет - много му е близо до дома, мързи го да пътува. Докога ще издържи на тази заплата, като сумати университети в Европата му предлагат десетократно възнаграждение?
1
 
0
 
14
annybody до: albobo76
преди 4 години
Благодаря, тъкмо се притесних, че ще спрат водата за профилактика - и ето - светлина в тунела, все ще има вода за Кораба.
1
 
0
 
13
преди 4 години
За раждаемостта на *** - и съответно - на българите, Национален статистически институт си кротува. Смъртността била 0,999 - хайде де! Родих по Татово време, когато смъртността беше по-малко от половин дете на хиляда - стоях една седмица в болницата и през това време имаше 1 мъртвородено и друго бебе, което си отиде след два дни. Статистиката за раждаемостта и смъртността е плод на творчески умове, както и основанията на фарисеите за увеличаване на пенсионната възраст.
1
 
1
 
12
преди 4 години
http://www.otbrana.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_7129
4
 
22
 
11
преди 4 години
Няма профилна снимка
Да гледаме реално,това не е просто регрес на населението и отрицателна демография, това просто, според мен, е края.....

Проблемът е в това, че държавния режим в страната, независимо, кой управлява, е напълно антинароден, той ненавижда обикновения българин, докато прави дълбоки поклони пред западните господари. Лансират се абсурдни решения в здравеопазването, смразяващо ограбващи хората икономически решения,/само като видите договорите за ВЕИта и Американсски ТЕЦове/... Няма никакви добри икономически проекти, а само Ейс мени, и роболепчение пред ЕС, пред САЩ и в НАТО.
Изключително прости и нахални политици и пишман работодатели, накараха болшинството хора да се чувстват втора ръка в собствената си страна. ***. Липсата на каквато и да е перспектива пред младите у дома. Чалга културата .....
Да, мисля, че това е края....

1
 
11
 
10
преди 4 години
Няма профилна снимка
Значи, Корабът потъва нормално и вода има за всички.
3
 
17
 
9
преди 4 години
Няма профилна снимка
не само раждаемост на деца, но и да знеиш как да ги възпиташ и образоваш (от родителите зависи)
- и да можеш... - да имаш морал да ги възпиташ, да работиш усилено, за да ги изучиш
но и държавата да е на твоя страна
- а сега тая държава-мащеха НЕ Е това

затова, който може да си възпита децата, отиват на Запад, най- добрите в САЩ.
4
 
12
 
8
преди 4 години
Няма профилна снимка
тъй като средната продължителност на живота расте според статистиката (защото младите хора намаляван, а къответно старите са повече)
- затова ще ни натресат пенсионна система до 70г да работим (нали уж живеем по-дълго)
тези критерии на ЕС са разбираеми (защо ги правят) - за който не му е ясно...
4
 
8
 
7
преди 4 години
Няма профилна снимка
Това е без значение, щом демокрацията процъфтява , най вече за "елита" български!
7
 
4
 
6
Eon
преди 4 години
Няма профилна снимка
Императоре, подходът ти е грешен.

Ти направи България като Швейцария на Балканитеи българите зад граница сами ще започнат да идват. Това, което предлагаш ти е изкуствен и неестествен процес, който няма как да проработи. Не трябва да докарваш хората, трябва сами да ги накараш да поискат да се върнат в България. А това както знаеш, при манталитета на българина, политическата класа (като еманация на този манталитет) и прочее други проблеми - няма как да стане. *** при вида на състоянието на държавата и нехайството и манталитета на българина по естествен начин запълват някаква ниша. Заведи *** в швейцария, контролирай и напътствай ги и след 2 поколения, така ще са се асимилирали в културно естество, че ще ненавиждат собствените си братя и сестри от България. Ето така се оправя държава, а не чрез механично преместване на някакви маси хора (освен ако не смениш изцяло населението на една държава с населението на друга - но тогава и държавата вече няма да се казва България или Швейц.