IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават военния завод „НИТИ“ на конкурс за минимум 3,6 млн. лева

До конкурса не се допускат офшорни дружества, консорциуми, лица в ликвидация или несъстоятелност, осъдени за банкрут и лица с непогасени задължения към България

14:02 | 20.04.15 г. 2
Продават военния завод „НИТИ“ на конкурс за минимум 3,6 млн. лева

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обяви публично оповестен конкурс на един етап за продажбата на 690 392 броя акции, представляващи 100% от капитала на „НИТИ“ ЕАД, Казанлък.

Минималната конкурсна цена е 3,6 млн. лева, а депозитът за участие е 360 хил. лева, уточняват от пресцентъра на Агенцията. Срокът за подаване на обвързващи оферти е 27 юли.

Цената на конкурсната документация, която не съдържа информационен меморандум, струва 2 000 лева и може да бъде закупена в сградата на Агенцията до 4 май.

Информационен меморандум има право да закупи само валидно съществуващо юридическо лице, което отговаря на следните изисквания:

- да осъществява дейности по производство и/или търговия с отбранителна продукция;
- да има положителен финансов резултат за всяка от последните две финансови години, съгласно одитираните годишни финансови отчети;
- да е получило разрешение за достъп до информация с ниво на класификация „Секретно“ или удостоверение за сигурност, съгласно закона за защита на класифицираната информация.

До участие в конкурса не се допускат офшорни дружества, консорциуми (във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в конкурса), лица, които са в ликвидация, лица обявени в несъстоятелност или които са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица осъдени за банкрут и лица, които имат непогасени изискуеми публични задължения към България.

Не се допуска участникът, спечелил конкурса,  да учреди дружество, специално създадено за сключване на договора за приватизация.

Военният завод се предлагаше на търг преди няколко години, но до продажба не се стигна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
И, и изнасят печалбата навън!Айде, мили крадци, направете си закон, върнете парите, ама първо си вижте българските банки, на какъв хал са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Крайно време е , който крак крал, обаче това са български пари и да се допусне да се върнат обратно, без наказателна отговорност!Докога ще стоят в чужди, западни организации!Ние ги знаем крадците!Така или иначе те са закона!Да връщат парите и да правят български инвестиции!Тия маркети, молове да не би да не са пак с крадени пари, за се скрият зад името им!Само дето плащат луди пари за чужди лицензи, д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още