IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП иска спиране на приватизацията на НИТИ

Според Драгомир Стойнев дружеството има активи на стойност 4 млн. лв., а се предлага за 3,6 млн. лв.

13:41 | 23.04.15 г. 1
БСП иска спиране на приватизацията на НИТИ

БСП поиска да бъде спряна приватизацията на производителя на оръжейна и отбранителна техника НИТИ-Казанлък.

Според социалиста Драгомир Стойнев дружеството има активи на стойност 4 милиона лева, а се предлага за 3,6 милиона.

С една трета пък можело да падне цената, защото ще бъде платено и с компенсаторни бонове.

По думите му продажбата на дружеството е пример как държавата не защитава интереса си в стратегическия военно-промишлен комплекс.

„НИТИ-Казанлък в продължение на 3 години е печелившо предприятие. Такива предприятия трябва да се развиват”, настоя Стойнев.

Според него хората, които са спомогнали за това, като са ръководили предприятието - инж. Захари Даскалов и инж. Христо Христакиев, са били заменени с Илиян Леков, областен управител на София област по време на служебното правителство, и Кънчо Папазов, президент на футболен клуб „Розова долина” – Казанлък.

„Ако тези хора са били сложени, за да се влоши състоянието на НИТИ – Казанлък, така че то да бъде приватизирано, уверявам ви, че ние сме категорично против. Сменете сегашното ръководство!”, обърна се Стойнев към управляващите.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 8 години
ПРИВАТИЗАЦИЯ С "КОМПЕНСАТОРКИ" ??АМА НЕ СВЪРШИХА ЛИ ТЕЗИ ПЛАТЕЖНИ СРЕДСТВА ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО КОГАТО САКСКОБУРГГОТСКИ "ПРОДАДЕ" ПО ЕДИН КРИМИНАЛЕН НАЧИН БТК НА ОФШОРКАТА ВИВАВЕНЧЪР НА ЛИЦЕТО ТОР БЬОРГОЛФСОН.Този ТОР не беше ли исландеца бизнеспартньор на Цветелина Бориславова? Да. Същият този Тор заложи пред западни банки за милиарди евра придобитите на БЕЗЦЕНИЦА активи на БТК, отказа да обслужва дълга си, след което телекома попадна застрахователя на ИПОТЕЧНИ ОБЛИГАЦИИ Ей Ай Джи. Как КТБ пое задълженията по обслужването на облигациите издадени по заема на Тор и кой в крайна сметка плати е ясно от ЗАЕМА КОЙТО ТЕГЛИ ДЪРЖАВАТА за да спасява все още нефалиралата банка КТБ.Истинската ГОЛЯМА ПРИВАТИЗАЦИЯ започна по времето на Кобурга и бе продължена "успешно" от ОХРАНИТЕЛЯ МУ и най добрият му ученик Станишев. ДОКОГА ТАКА?Докато има овци за стригане и докато има за продавене ще продават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още