IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строежът на къмпинг "Юг" се оказа върху дюни*

Бетонните плочи ще бъдат премахнати

12:21 | 27.04.15 г. 2
Строежът на къмпинг "Юг" се оказа върху дюни*

Строежът на плажа на къмпинг „Юг“ е разположен върху дюни. Това е окончателното становище на експертите от междуведомствената комисия, която направи проверка на място през миналата седмица, обяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в Бургас.

Пред Нова телевизия министър Василева коментира, че кадастралните карти, върху които са отбелязани дюните по Черноморието, са остарели. Затова в сряда, по инициатива на комисиите по регионално развитие и околна среда, предстои дебат в парламента за промени в законодателството.

Припомняме, че точно по Великден от сдружението „Да запазим Корал“ алармираха, че плажът е залят с бетон. Според организацията инвеститор изгражда вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв.м с издадено разрешително за строителство от община Царево.

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) впоследствие провериха строителните дейности, а първите заключения бяха, че не са спазени всички необходими процедури по Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).

Строежът беше спрян няколко дни по-късно.

Ивелина Василева съобщи още, че излетите бетонни плочи на къмпинг "Юг" ще бъдат премахнати, предаде БНР. Ще бъде изпратена препоръка към кмета на общината да издаде заповед за премахването на бетона.

*Новината е допълнена в 13.16 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
marto76
преди 8 години
Добре че е сдружението за опазване на Корал за да хванат случаи като този по морето! Иначе за прокопиевите "зелени" няма море, те се интересуват само от Банско! Интересното е, че дори след безраборната и поголовна сеч на дървета в Пампорово преди 2 години - тези не надигнаха глас! Защо ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
nocalled
преди 8 години
а наказани ефективно кога да чакаме?цаца? ако си разнищил фалшивите дипломи на фелдшерите и приключваш с хигиенистките и портиерите, замесени в кражбата в ктб, насочи вниманието си към този нов казус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още