IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs инвестира в биткойн стартъпа Circle Internet Financial

Това е още един сигнал за растящия интерес към технологията на дигиталната валута от страна на утвърдени финансови институции

17:48 | 30.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Goldman Sachs инвестира в биткойн стартъпа Circle Internet Financial

Goldman Sachs Group инвестира 50 млн. долара при насрочения кръг за набиране на финансиране на биткойн стартъпа Circle Internet Financial Ltd., предава Bloomberg. Това е още един сигнал за растящия интерес към технологията на дигиталната валута от страна на утвърдени финансови институции.

IDG Capital Partners съпроводи финансиращия кръг, в който участие взеха съществуващи инвеститори на Circle, измежду които са Breyer Capital, General Catalyst Partners, Accel Partners и Oak Investment Partners.

Circle предлага различни услуги за съхранение и използване на биткойни. След този кръг финансирането за Circle достига 76 млн. долара.

IDG Capital, който е базиран в Китай, може да помогне на Circle да навлезе в страната, докато Goldman Sachs евентуално може да се превърне в бизнес партньор, коментира главният изпълнителен директор на базираната в Бостън компания Джеръми Алеър.

„Надеждата ни е да работим с Goldman Sachs от търговска гледна точка, тъй като бизнесът ни расте“, добавя той.

Circle планира да използва набраните средства за развитие на продуктите и международна експанзия. Част от парите могат да бъдат вложени в рекламата на нови услуги, които позволяват на клиентите на Circle да държат, изпращат и получават американски долари без такси.

Услугата ще помогне на компанията да осъществява услуги за международен трансфер на пари, платежни услуги с плащане от точка до точка и превръщането й в банка.

Евентуално Circle може да се обърне и към други валути като китайския юан, например, уверява Алеър.

През януари New York Stock Exchange пък разкри, че може да инвестира в платформата за търговия с дигиталната валута Coinbase.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още