IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството подкрепи проект за небостъргач в столичния кв. "Младост"

Турската Garanti Koza планира да инвестира 120 млн. лв. в строителството на мащабен туристически и развлекателен комплекс

15:24 | 07.05.15 г. 6
<p>
	<em>Източник: delta3.bg</em></p>

Източник: delta3.bg

Министерският съвет подкрепи инвеститора „Гаранти-Коза България“ ЕАД (Garanti Koza), който има намерение да строи 100-метров небостъргач в столичния квартал "Младост". Днес кабинетът е одобрил проект на меморандум за разбирателство между правителството и компанията, съобщи пресцентърът на МС.

В съобщението се казва, че подкрепата е за инвестиционния проект „Гранд Каньон – София“, който предвижда изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район върху терени, собственост на инвеститора.

Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева за изграждането на хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк.

Очаква се с въвеждането в експлоатация на обектите по проекта да бъдат създадени около 240 нови работни места, а изграждането на комплекса трябва да приключи през януари 2018 г.

Припомняме, че през октомври 2013 г. вестниците писаха, че турската компания Garanti Koza е напът да осъществи мащабна имотна инвестиция -  в карето между бул. "Александър Малинов" и ул. "Филип Аврамов" в столичния квартал "Младост 3". Това е карето на затворения магазин "Нова Деница". Според печатните издания придобиването на терените е струвало 23 млн. лв.

Според агенцията за недвижими имоти Делта 3, която вече е обявила цени на апартаменти за продажба, комплексът ще се състои от 765 апартамента в три сгради и 20 хил. кв. м зелени площи. Търговският център “Каньон” ще е от нов, отворен тип, а комплексът ще има топла подземна връзка с метрото.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 15 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
eee, добре е да има 100 метров небостъргач, Хотел Родина е 104 метра, ама не е небостъргач а това ще е. Респект. Една топла връзка с аквапарка в Ихтиман?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 1
cyclop
преди 8 години
Защо толкова настойчиво пишете слято "напът"? Не се тръгва напът и не се ходи наморе, нито се качваме нахълма. Не сте портал за 12 годишни, стегнете се малко с правописа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 0
desi_popova
преди 8 години
120 млн. лева е правилната сума, благодаря за забележката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 10
redcretin
преди 8 години
На гол тумбак-чифте пищови! Младост плаче за събаряне - почти изцяло, гадни не-санирани панелки мода "Строителни войски".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 0
Rumen_
преди 8 години
Последно 120 милиона Евро, или 120 милиона лева? Или от investor са над тия неща?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
Императорът
преди 8 години
Ми хубаво: небостъргаченце - кво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още