IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Китай създават селскостопански инвестиционен фонд за 2 млрд. долара

Очаква се договорът да засили сътрудничеството между двете страна и в митническата дейност, обработката, логистиката и продажбата на храни

09:10 | 08.05.15 г. 2
Русия и Китай създават селскостопански инвестиционен фонд за 2 млрд. долара

Русия и Китай ще създадат специален фонд за инвестиции в проекти в областта на селското стопанство в двете страни, пише порталът Газета.ру.

По думите на ръководителя на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев Москва и Пекин ще формират "специализиран фонд за инвестиции на стойност 2 млрд. долара". Русия ще действа като миноритарен акционер в новата структура.

"По същество това ще бъдaт пари на китайските институционални инвеститори, включително тези със значителен опит в инвестициите в селскостопанския сектор", каза Дмитриев.

Според него споразумението ще бъде подписано още днес в Москва по време на посещението на китайска делегация, оглавявана от президента на страната Си Дзинпин.

"Договорът ще бъде подписан от Руския фонд за директни инвестиции, Руско-китайския инвестиционен фонд и Народното правителство на провинция Хъйлундзян", каза още Дмитриев.

Очаква се споразумението да засили сътрудничеството между Русия и Китай в областта на селското стопанство, земеделието, обработката, двустранната митническа дейност, логистиката и продажбата на храни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Абе Русия и Китай май създават под масата и други работи, щото я какво любовно писмо е написал Си Дзинпин на братския руски народ - има какво да се прочете между редовете... хехе...http://***.rg.ru/2015/05/06/knr-site.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още