IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще доказва с онлайн калкулатор ползата от прогресивния данък

Инструментът има за цел да покаже, че това облагане е по-справедливо

11:22 | 15.05.15 г. 6
БСП ще доказва с онлайн калкулатор ползата от прогресивния данък

БСП ще доказва с онлайн калкулатор предимствата на прогресивното данъчно облагане. Партията е решила да разработи инструмента, за да може всеки да изчисли колко ще спести и колко ще плати при прогресивния данък спрямо това, което е внасял в хазната при сегашното облагане. 

Левицата от няколко месеца се бори против плоския данък, въведен от Тройната коалиция с участието и на социалистите.

Сега обаче червените настояват, че прогресивното облагане е по-справедливо. За мнозинството граждани ефектът ще е позитивен и ще остават повече средства на тяхно разположение в момент на криза, твърдят социалистите. Всички с доходи до две средни работни заплати (или около 1 600 лв.) месечно ще плащат по-нисък данък доход, се казва в  съобщението на БСП.

Трябва ли България да премахне плоския данък, както предлага БСП?

Да, за да събере държавата повече пари в бюджета
Не, защото данъците трябва да останат ниски
Нямам мнение
Общо 2354 гласа

Калкулаторът ще бъде представен в петък в Народното събрание.

Сега на интернет адреса на червения калкулатор излиза съобщение, че инструментът „ще бъде активен след 11.30 ч. 15.05.2015“. 

Социалистите съветват по-заможните данъкоплатци, които ще плащат повече, „да знаят, че прогресивното данъчно облагане има не само социален, но и благоприятен икономически ефект. По-големият разполагаем доход за огромната част от домакинствата означава ръст на потреблението и търговските обороти“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 2
balkando
преди 8 години
Съвременните "социалисти" все още изобщо не са наясно с понятието социализъм. Нито с понятието обществена справедливост. Занимават се, както и предишните, основно с популизъм, демагогия и размножаване с обществени средства на маргинализиран електорат.Иначе, прогресивното облагане с премерена и разумна скАла, е естествен обществен ангажимент на граждани с различен икономически статус в развитите образовани и културни държави. Така се балансират възможностите, произтичащо от богатсвтото, с отговорността към общото . НО къде сме ние, че на гол корем чифте пищови да слагаме !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
Ironhorse
преди 8 години
Всички с доходи до две средни работни заплати (или около 1 600 лв.) месечно ще плащат по-нисък данък доход, се казва в съобщението на БСП.Значи според БСП всеки, който взима над 800 Евро на месец е богаташ ?!!!БСП са не само ***, те са пълни ***.Професор по история пита студент: Каква е разликата между Декабристите и Комунистите ?А студентът отговаря: Декабристите са искали всички да са еднакво богати, докато комунистите да са еднакво бедни.Ако се въведе подоходно облагане, не сива, а направо Черна икономика ще ни налази.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
lozkhris
преди 8 години
Като накарат *** да работят и да си плащат всичко, както и останалите - тогава ще говориме за справедливост. Иначе с тея повече пари, които ще влезнат в хазната / ако изобщо влезнат, щото тарикатите въобще ще спрат да плащат и делът на сивата икономика ще нарасне драматично / , ще се купуват пак кебапчета за изборите, а през останалото време - мрънкотене и крадене на воля.Сори, нема стане
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
mick
преди 8 години
Червените да нормализират първо данък имоти - както за сградите, така и за земеделските земи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 3
Jorkata
преди 8 години
Червените тотално изтрещяха. На всеки поне елементарно грамотен му е ясно какво ще се случи с доходите му и без тъпите им калкулатори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 5
needtoknowmore
преди 8 години
Чудно ми е как ще докажат ползата на тези, които са жертвали време, енергия и усилия да придобият умения и опит за да взимат големи заплати - чудно ми е как ще докажем този калкулатор, че е много по-добре да ти се взимат 30%, вместо 10% ДоД...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още