IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново шивашко предприятие ще открие германски инвеститор във Видин

Това е най-голямата чуждестранна инвестиция в региона през последните години

16:09 | 22.05.15 г.
Ново шивашко предприятие ще открие германски инвеститор във Видин

Германска компания се готви да разкрие шивашко предприятие скоро във Видин. Дейността му ще стартира в началото на юли със 150 души персонал, а до 5 години ще бъдат разкрити 600 работни места, съобщи областният управител на Видин Момчил Станков.

Той посочи, че за плановете на компанията е информиран лично от нейните представители в България. В предприятието й във Видин ще се шият мъжки ризи от престижни марки. В това производство фирмата има над 50-годишен опит.

„Това е най-голямата чуждестранна инвестиция в региона през последните години”, коментира областният управител. Той изрази надежда, че до края на 2015 г. във Видин ще бъдат разкрити още две нови производства, за които в момента се извършват инвестиционни проучвания. Във връзка с това той посочи, че се извършва проектиране за създаването на индустриална зона на територията на Свободна зона – Видин.

Областният управител припомни, че по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и по програма „Иновации и конкурентоспособност” фирми с дейност в Северозападния регион ще получават допълнителни точки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още