IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в еврозоната отстъпи до ново 3-годишно дъно през април

Равнището в 19-валутен блок спадна до 11,1% спрямо 11,2% през март

13:33 | 03.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Безработицата в еврозоната отстъпи до ново 3-годишно дъно през април

Равнището на безработицата в еврозоната отбеляза положително развитие през април, запазвайки тенденцията на подобрение от началото на тази година.

Безработицата във валутния блок е достигнала ново 3-годишно дъно от 11,1% през четвъртия месец на годината, съобщи Евростат в сряда. През март бе отчетено ниво от 11,2%, като анализаторите предвиждаха запазване на равнището и през април, предава WBP Online.

Няколко големи икономики в еврозоната наскоро оповестиха подобрени тенденции на техните пазари на труда, в това число Германия, Италия и Испания. Единствена Франция от голямата четворка е все още търси положителната промяна в своята висока степен на безработица.

Броят на безработните в Германия намаля с 6 000 през май, а безработицата остана на най-ниското си ниво от 25 години насам за трети пореден месец – сезонно изгладените 6,4%. Това е най-ниското ниво от обединението на страната през 1990 г.

Безработните италианските работници са видели повече възможности за работа през април, сочи последният доклад на статистическата служба на страната Istat. Броят на регистрираните безработни достигна 12,4% от икономически активното население въз основа на сезонно изгладените данни. Цифрата е по-добра от очакваното, като независими икономисти прогнозираха равнище от 12,9% за отчетния период.

Броят на регистрираните безработни в Испания е продължил да спада през петия месец на годината според официални данни, представени във вторник. Броят на безработните в страната намаля с 118 хил. спрямо април през петия месец на 2015 г. след отстъплението от почти 119 хил. в предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
Атанасио
преди 8 години
Мога да подържам безработицата до 2-3% у нас и в света столетия Описал съм всичко в коментар 1 и 8 тук - http://darikfinance.bg/***/112887?&order=asc#commentsБюдж.излишъци през прозрачни обществени поръчки за точно определени неща за да се избегнат 3 планетарни катастрофи ,и за обществено полезни неща за да се подържа безработица до 2-3% (ако трябва по два пъти ще се метат и мият улиците и камъни от реката ще се вадят и шишарки от гората ще се събират за да има работа а не соц.помощи) ,и предложението на ООН за 4 дневна раб.седмица за намаляване на безработицата е за накрая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още