IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat показа болид с 2 590 к.с.

Проектът е концептуален, създаден за конзолата Gran Turismo 6

14:19 | 03.06.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FCA</em></p>

Снимка: FCA

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) представи ултимативен спортен автомобил с 2 590 к.с. Машината, носеща името SRT Tomahawk, не е сериен модел, а специално създаден автомобил за конзолата Gran Turismo 6.

Суперспортният автомобил е рожба на вътрешен конкурс за дизайн, чиято цел е създаването на ултимативен модел на марката Dodge, който може да бъде реалност през 2035 г. Конкурсът е спечелен от дизайнера Пол Хоуст, чийто проект е допълнително доработен от инженерите на SRT, за да получи подобрени ефективност и аеродинамичност.

Резултатът е доста впечатляващ - футуристичен автомобил с карбонова структура, активна аеродинамика, панели от графен, ниско тегло и огромна мощност.

Всъщност SRT Tomahawk е създаден в три различни версии, които ще се появят в играта Gran Turismo 6.

Първата носи името SRT Tomahawk Vision Gran Turismo S. Тя се задвижва от 7,0-литров V10 двигател с мощност 792 к.с., подпомаган от допълнителен агрегат с 215 к.с. на предния мост.  Общата мощност на модела е 1007 к.с., а масата - само 918 кг. Максималната скорост на виртуалната кола е над 400 км/час, твърдят от FCA.

Втората модификация е наречена Vision Gran Turismo GTS-R и е изцяло пистова. Мощността на двата агрегата при нея е увеличена до съответно 1 137 и 313 к.с. Общата мощност на хибридната система достига 1 450 к.с., позволявайки развиването на 482 км/час. Масата на автомобила е само 661 кг.

Третият вариант е определен като експериментален, въпреки че и другите два не са близо до производство. Тази модификация носи името Tomahawk Vision Gran Turismo X, генерира 2 590 к.с. и развива 650 км/час. Тези параметри изискват от шофьора да носи G-костюм (противопретоварващ костюм), подобен на тези от военната авиация, сочи информацията.

Засега SRT Tomahawk ще бъде достъпен единствено във виртуалната среда. Ще трябва да почакаме поне 20 години, за да разберем дали концернът FCA е способен да произведе нещо подобно.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 2
ДХДО
преди 8 години
http://rechnik.info/%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 3
ДХДО
преди 8 години
В голяма грешка си , "ултимативен" на български си има съвсем конкретно значение, друг е въпроса, че аФтУрЪ неправилно е превел думата в оригиналния текст , с термин, който съществува в българския, има същия корен като думата за превод в оригиналния текст, но на български има различно значение и така се е получил смислов миш-маш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
creepazoid
преди 8 години
за протокола: ultimate = върховен; "ултимативен" на български нищо не означава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
Pyramid
преди 8 години
И да го произведе, освен на специална писта, такова чудовище няма смисъл. Който ми докаже, че то е:1.Икономично2.Трайно3.БЕЗОПАСНОи,4. ИМА ПЪТИЩА КАТО ЗА НЕГОго черпя. Такъв звяр и на писта е трудно управляем и със сигурност, вероятността да излети, да задере или нещо от вида, е в пъти по-висока дори от F1.Ама постарали са се, направили са го - ето, в америка има едни огромни солени езера, да го юркат там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още