IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката за обяда с Бъфет отново е оспорвана

Засега сумата минава 1,2 млн. долара, но се очаква в последния ден да скочи сериозно

13:58 | 04.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Веднъж годишно американският инвеститор звезда Уорън Бъфет продава на търг правото за обяд със себе си за благотворителна цел. А феновете му са принудени да бръкнат дълбоко в джобовете си.

През тази година желаещите не са много, но сумата е висока. В момента предложенията в платформата Ebay вече минаха 1,2 млн. долара (почти 1 млн. евро). 

Най-високата оферта очевидно е на човек, който обича поредността на числата, и е в размер на 1 234 567,89 долара. Наддаването ще продължи до петък и обикновено жестокото наддаване ще е към края на периода.

От 2000 г. феновете на Бъфет могат да се озоват в близост до идола си, обядвайки с него в ресторант в Ню Йорк. Набраните пари се предоставят на благотворителната организация Glide, която подпомага бездомници и други нуждаещи се в Сан Франциско.

Предложенията на победителите в течение на годините се повишиха от 25 000 долара до почти 3,5 млн. долара. През миналата година т. нар. "Power Lunch" донесе 2,2 млн. долара на фондацията.

А че ангажиментът се отплаща, показа примерът на Тед Уешлер, който спечели хапването с Бъфет през 2010 и 2011 г. за общо над 2 млн. долара. До такава степен се е харесал на Бъфет, че той го назначава за мениджър в инвестиционната си компания Berkshire Hathaway.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
Сините камъни
преди 8 години
Демокрация, братлета, демокрация!Няма равенство, няма братство, няма равен старт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още