IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгна процесът по набиране на капитал от инвеститора в "столичния Лас Вегас"

"Кепитал консепт Лимитед" емитира 1,375 млрд. варанта с емисионна цена 0,001 лева, като може да набере 6,875 млрд. лв.

13:04 | 22.06.15 г. 5
<p style="text-align: justify;">
	Илиян Скарлатов, управляващ партньор Mane Capital, и Красин Димитров, представител на инвеститорите. <em>Снимка: Бойко Кичуков</em></p>

Илиян Скарлатов, управляващ партньор Mane Capital, и Красин Димитров, представител на инвеститорите. Снимка: Бойко Кичуков

Малко повече от година, след като придоби компанията „Уелкъм холдингс“ (преименувана на „Кепитал консепт Лимитед“ от началото на юни – бел. авт.), инвеститорът от Хонконг Стивън Ло стартира процеса по набиране на капитал през Българската фондова борса (БФБ) за реализацията на мащабния проект за градски туризъм край София.

Днес тръгна търговията с варанти на дружеството, като към 12:20 часа все още нямаше сключени сделки.

Припомняме, че реализацията на проекта „Света София“ беше обявена през миналата година. Предвижда се до 2018 г. да се изградят хотели с капацитет около 4 хил. стаи, изложбен център, барове и ресторанти, параклис, най-големия закрит аквапарк в Европа, търговски център с площ около 100 хил. кв.м, спортна зала, казино, детски развлекателен център, жилищна зона, закрита градина, концертна зала и други.

Контролираните от Стивън Ло компании придобиха и голф игрището „Света София“ в близост, което също ще бъде присъединено към комплекса. Инвеститорът вече придоби общински земи в района на софийското село Мусачево и продължава преговорите с държавата и с частни собственици за останалите терени.

Инвестицията в проекта се изчислява на над 1,5 млрд. евро, като Ло обяви, че търси партньори от Китай, Хонконг, Малайзия и други страни от региона.

„Кепитал консепт Лимитед“ емитира 1,375 млрд. варанта с емисионна цена 0,001 лева. Ако те се продадат, дружеството ще набере 1,375 млн. лева. Притежателите на варантите получават правото срещу тях да запишат една нова акция от капитала на компанията за 5 лева в следващите 6 години. Така на практика компанията може да набере 6,875 млрд. лева.

В проспекта е записано обаче, че за да се счита емисията за успешна, трябва да бъдат записани и платени 937,5 млн. варанта, т.е. да се наберат 4,687 млрд. лева.

Инвеститорът вече се забави с реализацията на плановете си заради преговорите около придобиването на земята. Проектът получи подкрепата и на правителството като приоритетен и с компанията работи специална работна група в Министерството на икономиката.

Свързани компании:

Уелкъм Холдингс АД - варанти(WCO8)

Кепитъл Консепт Лимитед АД (Уелкъм Холдингс АД)(CCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 11 rate down comment 0
Blackhat
преди 8 години
Енергони 2 . Обаче по засукано ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
bgMan
преди 8 години
Много кофти асоциации навяват сравненията с Лас Вегас. Той е бил основан от мафиоти с бизнес модел на мафиоти и в крайна сметка е коствал живота на тези дето са го построили. Няма ли по-позитивни примери от излъсканата гадост носеща името Лас вегас?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
MZ/X
преди 8 години
На мен нещо не си се връзват сметките с този проект, но дано се окажа лош пророк. Щом правителството се занимава с тях явно не са 100% въздух..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още