IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкият премиер не се яви в парламента в решаващата за страната вечер

Гласуването на новия пакет мерки може да бъде разглеждано като вот на доверие към Ципрас

00:25 | 16.07.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Алексис Ципрас. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас. Снимка: архив Ройтерс

Един човек липсва по време на парламентарните дебати в Атина тази вечер - Алексис Ципрас, съобщава Guardian, позовавайки се на данни на свой кореспондент в гръцката столица.

Премиерът на Гърция е причинил истинска суматоха с отказа си да се изправи пред депутатите тази вечер. Твърди се, че на този етап той вярва, че мълчанието е по-мъдрият ход в тази ситуация. Да каже нещо би означавало да разбуни духовете, при условиe, че атмосферата вече е нажежена.

Но най-големият слух, носещ се в Атина, е, че Ципрас гледа на този вот като на вот на доверие - вот, който може да доведе до забележителни събития.

Гръцките медии съобщават, че всички сценарии са възможни, включително оставка, ако значителен брой депутати на СИРИЗА откажат да подкрепят мерките.

Същевременно стана ясно, че Еврогрупата ще проведе конферентен разговор в четвъртък по повод гръцкия спасителен план, предава Ройтерс.

Финансовите министри от еврозоната ще обсъдят ситуацията в Гърция, обяви Мишел Рейнс, говорител на ръководителя на Еврогрупата Йерун Диселблум.

“Тъкмо дойде потвърждение: Телефонна конферентна връзка на Еврогрупата утре в 10 ч. за Гърция”, обяви той.

Очаква се в рамките ѝ да бъде обсъден гръцкият парламентарен вот, на който трябва да преминат мерките за реформи, които да проправят пътя на третия спасителен план за Атина.

По-рано тази седмица Диселблум заяви, че по време на друг разговор, вероятно в петък, ще бъде одобрено започването на официалните преговори с Гърция за третия пакет от 86 млрд. евро.

Случващото се в Гърция можете да следите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
nikiangel
преди 8 години
Е...явил се е. Малко кълбета напред, назад, челна стойка. Репертуара е ясен. За пред публиката има малко протести, пиратки тук таме. Но голата истина е че удрят *** до тавана от радост. 86 милиарда за 3 години. Че те разчитаха на 30-40 пряко сили. Ще гласуват ДА с толкова широко отворени усти, че тия 86 милиарда ще им се загубят между зъбите:). Освен ако няма режисура и тук, все пак те са измислили и драмата...50%+1. И след 3 години ще има куче влачи рейс, парите изядени, дълга над 200%, и ще се почне пак отначало. Но на тях това им е работата, и заработват сериозно. 5 месеца театър...86 милиарда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
comet
преди 8 години
Дебата на живо с превод на английски:http://***.thepressproject.gr/details_en.php?aid=78984
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
comet
преди 8 години
Ципрос в момента говори в гръцкия парламент преди да гласуват (0:50h).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
IMRO
преди 8 години
Безхарактерен, страхлив, *** - Ципрас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още