IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EBay е близо до продажбата на eBay Enterprise?

Компанията си е поставила срок да сключи сделката до 30 юни

10:23 | 16.07.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

EBay е близо до сключването на сделка за продажбата на подразделението ѝ eBay Enterprise на група, водена от частната инвестиционна компания Permira. Сделката е на стойност 900 млн. долара, пише Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според тях сделката е била в процес на финализиране късно в сряда и може да бъде обявена още днес, когато eBay трябва да обяви финансовите резултати за второто си фискално тримесечие.

Освен това eBay планира отделяне на подразделението от това за разплащания - PayPal, което трябва да се случи в петък. Продажбата може да достигне 925 млн. долара, коментира един от източниците.

EBay търси купувач за подразделението, което помага на сайтове за онлайн търговия на компании като IKEA, от началото на януари, когато обяви, че планира разделение на бизнеса си. Подразделението понесе удар миналата седмица, когато Toys “R” Us, един от най-големите ѝ клиенти, обяви, че ще поеме контрол над всичките си операции до средата на 2016 г. и повече няма да разчита на eBay.

Освен това eBay води преговори и с компанията Thomas H. Lee Partner за продажбата на звеното за 1 млрд. долара.

Решаването на съдбата на eBay Enterprise, известна преди като GSI Commerce, е сред последните ключови стъпки за компанията преди тя да поеме към новия си живот като самостоятелна единица.

Говорителят на eBay отказва да коментира случая. Представителите на Permira не са отговорили на запитването на коментар.

Цената от 900 млн. долара ще бъде по-малко от половината от 2,4-те млрд. долара, които eBay плати за подразделението през 2011 г. Според един от източниците компанията се надява да си осигури сделката, след като удължи срока за това до 30 юни. Все още няма гаранция, че това ще се случи.

Подразделението eBay Enterprise генерира 1,24 млрд. долара приходи през миналата година, което е с 6 на сто повече спрямо предходната година, сочат финансовите отчети на eBay. Това представлява около 7% от продажбите на eBay за периода, които възлизат на 17,9 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
HighSpirited
преди 8 години
С политиката която водят им пожелавам,бърз път към фалит и дано повече никога няма подобна компания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още