IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жители на Гърмен отказват да плащат местни данъци заради незаконните постройки

Годишно в страната се премахват по около 800 незаконни постройки, коментира регионалният министър Лиляна Павлова

12:50 | 18.07.15 г. 4
Жители на Гърмен отказват да плащат местни данъци заради незаконните постройки

Жителите на Гърмен няма да плащат местни данъци, докато не бъде решен проблемът с незаконните постройки в населеното място. Това стана ясно по време на протест, провеждащ се в центъра на София.

Пред  bTV по-рано днес регионалният министър Лиляна Павлова гарантира, че е издала нареждане за отстраняване на всички незаконни сгради в страната.

„Средногодишно премахваме около 800 незаконни сгради, а от началото на годината сме премахнали 400 – и в ромски квартали, и в други квартали, и в чаши на язовири”, обясни още тя и допълни, че не е привърженик на практиката да се узаконяват постройки, построени в нарушение на правилата. 

Павлова беше категорична, че управляващите не делят сградите, които трябва да бъдат отстранени, и хората, които живеят в тях, на етноси. „Всички сме равни пред закона и всички трябва да спазваме закона”, допълни министърът.

Тя отбеляза още, че исканията за оставката й едва ли ще подобрят ситуацията с незаконните сгради в страната.

В Гърмен има 124 незаконни постройки, осем от които вече са премахнати – четири доброволно и четири принудително, каза Павлова.

По повод ремонтите по магистралите регионалният министър обясни, че през следващата седмица ще бъде пуснат за движение и третия виадукт на магистрала „Тракия”, който се ремонтираше.

Това означава, че магистралата е почти освободена за движение – основните ремонти приключиха до 5 юли, обясни Павлова.

Тя поясни, че не само правителството довършва своята строителна програма, а и общините. Причината е приключване на проекти, финансирани по ОП "Регионално развитие" за стария регулаторен период. 

До края на годината трябва да бъдат довършени 300 километра нови магистрали, както и да бъдат избрани изпълнители за новите участъци по магистралите "Хемус" и "Струма", надява се министърът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
ха ха ха та ние отдавна сме резерват. Тия горе във властта са просто директори на резервата. НПО и ам. посолство имат думата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
Stefan--L
преди 8 години
Еврогеиският съюз само докато им покаже пръст и нашите политици замръзват ! Европа им каза небутайте къщите на *** и те козируват и изпълняват това е манталитета на Бойко и на Плевнелиев! Страх ги е да им се скара европа! Европа е хитра връща нашите *** от Германия , Франция Белгия а нас ни кара да им озаконим незаконните построики за да не тръгнат *** пак към Германия и Франция. До кога братя ще ги търпим тези продажници Бойко *** Кунева Симеонов Станишев Първанов Кънев Местан да ги свалим от власт и да им раздадем краденото имщество а бедните хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
Средногодишно в страната премахваме около 800 незаконни сгради, а от началото на годината сме премахнали 400 и в ромски квартали, и в други квартали, и в чаши на язовириMанипулация на маймуните чрез л.г. "Подбиране на черешки" - посочват се единични случаи и данни, които подкрепят дадена позиция, като се пропускат значително количество случаи и данни, които противоречат на позицията.- никой не я пита за "средногодишно премахнати постройки за цялата страна, нито за други квартали, и чаши на язовири", а за КОНКРЕТНИ НЕПРЕМАХНАТИ, КОЕТО Е ФАКТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още