IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на инфраструктура по морето остава основен проблем за туризма

Ако се реализира ръст на туристите, то е заради увеличението на легловата база, смята Благой Рагин

11:09 | 07.08.15 г.
Липсата на инфраструктура по морето остава основен проблем за туризма

Свръхпредлагане на места за настаняване по морето и липсата на инфраструктура между морските курорти остават основните проблеми за привличането на туристи на нашето Черноморие. Това каза пред Нова телевизия председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин.

Той определи намерението на Министерството на туризма да направи плажовете безплатни като „добра идея“.

Рагин няма данни за броя на туристите и за приходите от туризъм към момента, но коментира, че данните са противоречиви, без да дава повече яснота. По думите му трябва да се изчакат данните на националната статистика относно летния сезон, но за него „ако има ръст на туристи, то е заради увеличението на легловата база“.

В коментар за оплаквания на граждани във връзка с 4-звезден хотел в Слънчев бряг с проблемен асансьор, неработещи хладилници, мръсни кърпи, матраци, обсипани с петна, и мухъл в баните Рагин каза, че "ние сме в Европейския съюз, но не спазваме европейските норми". "При нас се раздават глоби от 1000 лв., но те няма да променят нещата", добави той.

Николай Стойков, регионален директор на Комисията за защита на потребителите в Бургас, заяви, че ще има и предложение към Министерството на туризма за понижаване в категория на въпросния хотел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още