IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинска IT компания премести офиса и служителите си в Пловдив

Дружеството планира да наеме и 50 български служители, като се очаква заплащането да е в рамките на между 1000 - 3000 лева

16:25 | 19.08.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украинска IT компания премести офиса и служителите си в Пловдив

Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев обяви навлизането на още една голяма ИТ компания в града. Украинската фирма Speedflow планира още тази есен офисът й в Пловдив да заработи активно, съобщи общината.

В града вече са започнали да пристигат служителите на компанията със семействата си, а общината съдейства за настаняването на децата в детски градини и ясли, както и при записването на по-големите в училища.

„Нашата основна цел е Пловдив да бъде предпочитано място за живот, посещение и развиване на бизнес. От години идентифицираме всички предимства на града, създаваме нови и ги представяме в България и по света. Един от основните ни фокуси е ИТ и аутсорсинг секторът“, каза пловдивският кмет Иван Тотев.

Speedflow има офиси в Лондон и Хонконг и е водещ световен доставчик на телеком билинг системи и софтуерни решения с общ оборот за 2014 година 39 млн. щатски долара. До края на годината компанията планира да наеме и още 50 български служители и се очаква заплащането им да е от 1000 до 3000 лв.

„Преместването ни в Пловдив беше въпрос на икономика, не на лично пристрастие, макар че съм роден тук. Преди да вземем решение, проучихме много държави като Полша, Унгария, Румъния, Сърбия и др. Анализирахме и много от по-големите български градове. Избрахме Пловдив, защото това е фантастичен град от гледна точка на логистика, инфраструктура, професионални кадри и административна подкрепа. За един инвеститор остава само да си гледа бизнеса”, коментира Влад Еллис, собственик на Speedflow, изборът на локация.

Според компанията основен фактор за избора на града е високото качество и стандарт на живот.

В сектора „ИТ и аутсорсинг“ в Пловдив по последни данни работят между 4 000 и 4 500 души, като само за последните 3 години бройката се е удвоила. Очаква се в средносрочен план заетите да нараснат до 8 - 10 000 души.

В същото време в града има нови офис проекти при по-ниски наеми, сравнено със столицата. До няколко години нуждите на пазара на елитни офис площи клас А ще надхвърлят 100 000 кв. м.

В града са отворили офиси на много утвърдени на международната сцена компании като например Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Programista, Sofica Group и др., а сега и на Speedflow, регистрирана в България като „Спийдфлоу България“ ЕООД.

Над 70 компании от сектора вече имат свои офиси в Пловдив, като тенденцията чужди компании да навлизат през Пловдив в България се увеличава, се казва в съобщението на местните власти.

На 10 септември 2015 г. в Пловдив ще бъде организиран втори годишен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
pepince
преди 8 години
Мдааа, мирише яко на лъскави предизборни обещания, а реалноста е съвсем друга...иначе кмета на Пловдив и неговото семейство инвестират "припечеленото" в хотели и др. недвижима собственост, макар че недовършените сгради в Пловдив и табелите "дава се под наем" са вече почти 1/3 и народа се изнася масово...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 0
osoitza
преди 8 години
ако идете на един популярен сайт за работа и потърсите в категория - ит разработка на софтуер. Ще видите следните данни:Обяви общо за странта - 1596София - 1308Пловдив - 103Варна - 95Може да си направим няколко извода.1. Въпреки лъскавата предизборна кампания в сферата на ИТ -Софтуер Пловдив е на равнището на Варна2. Този сектор(за съжаление) е концентриран преди всичко в София.Искренно се надявам че ще успят след години тези 2 града да има значителна част от националния ИТ сектор примерно 1/5 или 1/4 спрямо столицата и поважно заплатите да са поне 2/3 от Софийските, защото това което чувам че там в моемнта са под 1/2 от тези в СФ. А да и да се пазим от лъскави предизборни общеания...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
nocalled
преди 8 години
..."Над 70 компании от сектора вече имат свои офиси в Пловдив"сериозно ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
nocalled
преди 8 години
..."Над 70 компании от сектора вече имат свои офиси в Пловдив"сериозно ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 15
Forex Master
преди 8 години
Нормално е. Всички бягат от Нуландистан. Хаос в Ирак. Хаос в Либиял Хаос в Нуландистан... Където стъпи империята на хаоса и от това повече държава не става. По-богатите нуландисатнци и нуландистански фирми бягат в богатите държави. Най-бедните бягат в най-бедните държави като България. Кой където му видят очите и според джоба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още