IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Павлова: Имаме нулева толерантност към незаконното строителство

Коментарът е по повод изтичащия срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в Гърмен

16:33 | 23.08.15 г. 6
Л. Павлова: Имаме нулева толерантност към незаконното строителство

„Имаме нулева толерантност към незаконното строителство, без да делим по вид сгради или по етноси и хора, които живеят в тези сгради“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По думите ѝ всички са равни пред закона, а той постановява, че никой няма право да стои без да разполага с документи за това. Коментарът ѝ е по повод изтичащия срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в община Гърмен.

Министърът увери, че има готовност да се пристъпи към събаряне. Има взето решение на Общинския съвет в Гърмен, което влиза в сила на 26 август, допълни Лиляна Павлова. 

Министърът заяви, че политиката в тази посока е последователна, тъй като същото се случва във Варна, Стара Загора и Бургас.

Павлова припомни, че четвърт милион българи са се доверили на Националната програма за енергийна ефективност и министърът вярва, че броят им ще се увеличи, тъй като тя е насочена към всички граждани, независимо дали живеят в малки или големи общини.

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инспектира строителството на Лот 1 на автомагистрала „Струма“ от Дупница до Благоевград и обяви, че движението по отсечката ще бъде пуснато до края на октомври.

Според Павлова към момента са изпълнени 73% от строителните дейности по трасето. По думите ѝ официалното откриване на Лот 4 на автомагистралата  - от Сандански до Кулата, ще се състои в началото на септември. В момента отсечката е в експлоатация, но се извършват довършителни работи.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
Имате "***". Досега ми държахте опинците, години наред и изведнъж сесетихте, че е пълно с незаконни строежи. Досега толерантността към незаконните строежи каква беше? Нулева, ама друг път. Ей че неприятна, нагла и лъжлива пасмина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 8 години
Искат ти документи от 1959-а и може и от 759-та да ти поискат даже, подписан от Омуртаг, ЗАЩОТО НЕ СИ ***.А тая нещастница ного приказва, но нищо не върши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Малка е още, не знае какво говори...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Лиле стига разказва вицове че ми се сгади,Абе то незаконните постройки са повече от законните, тя ... нулева толерантност. Ако тръгнете да събаряте ВСИЧКО незаконно, камък върху камък няма да остане в "тарикатската" ни държава, в която закона е "врата у поле" и който го спазва, се смята за луд.Точно в момента вече 2 месеца се боря да докажа, че къщата ми е АБСОЛЮТНО ЗАКОННА и ми искат документи от 59та година. Ако беше незаконна, да съм направил едно заснемане, некое "лефче" на кой трябва и вече щеше да е търпима Не е държава това, а твойте подопечни Лиле СМЪРДЯТ!Поне си мълчи и се скрий да не ти гледам мазната мутра
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
ivanrog
преди 8 години
Такааааа, от къде да започна. Лилянче, море моме, кой отговаря за събарянето на незаконните постройки, я, ти си си отговорила :"Има взето решение на Общинския съвет в Гърмен", не че нещо, но да приемем, че на истина "политиката в тази посока е последователна", то да разбираме ли че в София няма незаконни постройки? Хайде и още едно въпросче: "Павлова припомни, че четвърт милион българи са се доверили на Националната програма за енергийна ефективност и министърът вярва, че броят им ще се увеличи, тъй като тя е насочена към всички граждани, независимо дали живеят в малки или големи общини", към всички викаш, а не е ли само към живеещите в блокове? И какво излиза опитвате се да си купите 250 хил. гласа, така ли, защото това е логиката на това, което правите, не случайно ви отрязаха, че не е допустимо за европейско финансиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още