Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Работа или социални помощи в Европа

Прекалено щедрите помощи в някои страни могат да създадат значителни стимули на своите получатели да останат извън пазара на труда

2
 
0
 
7
michaelis12 до: delcoSmoka
преди 3 години
хои у Русия и се нареди за помощи да видиш там "Комунистите" какъв *** ше ти дадат ..... :)) На края излизя, че май Еврогея са единствените комунисти в света ..... :))
3
 
3
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
За всички скапани *** във форума - най-вече Мави и Календарчо поздрав !
https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI&feature=youtu.be

Ха ха ха ! КУПИ гав.о ! ха ха ха !
0
 
9
 
5
преди 3 години
Твърде закъснели анализи и размисли.
Сега ли загря реотана на политическите ***?
0
 
13
 
4
преди 3 години
Няма профилна снимка
Добра тема за размисъл! Днес ‘доброто общество’ се намесва не само в социалните помощи (преразпределянето от ‘силните’ към ‘слабите’), но къде ли не в нашия живот, и все с идеята “да ни помага и прави щастливи”.
Например, днес в развитите демокрации заплатата на мъжа (силата, която обществото му дава като на работещ съвременен роб, особенно след таксите) не е достатъчна той сам да осигурява семейството. И ‘доброто’ обществото се намесва като осигурява ‘защита и доходи’ на жената и децата (социални помощи за жената и децата, особенно високи за самотните майки). Това променя отношението на жената към мъжа и мотивацията й ‘да го търпи’, което в крайна сметка намалява мотивацията на мъжа да работи. “Доброто общество” обучава вече не само момченцата как да работят повече, но и момиченцата наравно с момченцата. В случая с момиченцата, 99% от образованието не е как да са щастливи да раждат и се грижат за деца (приема се че те това го могат ‘по рождение’). В резултата, жените учат и работят за независимост/кариера все по-здраво, като спират да имат сили/знания да раждат и отглеждат деца. Ако ли родят, то тези деца бързо се дават за грижи на ‘доброто общество’, което ги обработва да работят и възпроизвеждат нови деца роби/роботи.
Сегашната империята (по подобие на предишните) ще я бъде докато се разраства с природни и човешки ресурси, което засега няма признаци да спре (поне аз не го виждам в близките няколко десетки години) и до какви ‘открития’ ще стигне в средствата й за мотивация/експлоатация бедна ни е фантазията. Въпросът е, дали тоя оформящ се модерен ‘човешки кошер’ ще бъде приет от Майката Природа като природосъобразен!, и ако не, то “Какво да се прави?” Защото ако нищо не се направи, намаляването на раждаемостта (отрицателния прираст в развитите страни) е добър индикатор за мнението на Майката Природа! :-)
0
 
18
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Утре подавам молба за напускане и заминавам за Дания :)...

1
 
13
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Не е луд този дето яде баницата. Луд е този дето му я дава
1
 
14
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Не е луд този дето яде баницата. Луд е този дето му я дава