IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако Владислав Горанов предложи, ще има актуализация на бюджета

Само КЗК може да каже дали има картел при горивата, каза премиерът

15:17 | 02.09.15 г. 12
Ако Владислав Горанов предложи, ще има актуализация на бюджета

Премиерът Бойко Борисов призна, че актуализация на бюджета ще има, ако финансовият министър Владислав Горанов му предложи.

"Ако финансовият министър ми предложи, ще има актуализация, ако не ми предложи – не“, каза той след настоятелно питане от страна на Корнелия Нинова от БСП дали ще се променя бюджетът за тази година. 

В същото време премиерът се похвали, че приходните агенции работят много по-добре, за което имало достатъчно информация.

"Направихме всичко възможно да се подобри благосъстоянието на хората. 100 милиона отидоха за пенсионерите за Коледа и Великден, над 100 милиона за тютюнопроизводителите, 100 милиона да ремонтираме участъците от магистралите, които не бяха построени от нас и още пари за общините, без значение дали са наши, или на БСП и ДПС“, каза Борисов.

Само КЗК може да каже дали има картел, който държи цените на горивата високи, каза още Борисов по време на първия за новия политически сезон блиц контрол.

Борисов призова депутатите да подкрепят пакета от законови промени, които финансовото министерство ще внесе в началото на септември, за да има по-добър контрол над данъчните складове и акцизните стоки.

Според него, ако поправките станат факт, ще се спестят милиони лева в следващите месеци, които ще отидат в бюджета.

"От няколко месеца сме започнали действия и те са концентрирани основно в звеното за борба с контрабандата и се видя, че почти във всички сфери има несъвършенства, така са направени законите, че на практика има много неефективни дейности", коментира премиерът.

Бойко Борисов съобщи, че с актуализацията на бюджета ще бъдат заделени средства за ремонта в Полша на 26 – 27 руски изтребители МИГ.
 

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 7
mnz
преди 8 години
Лошо няма че се заделиха 4-5млрд.лв. за КТБ, другия вариант беше срив на банковата система у нас, а ние тепърва искаме да ограничаваме още и без това ограничените плащания в брой у нас. То и без това тези пари никой не ги е дал от нас реално, нали затова беше заема от 16 млрд.лв., така че все едно нищо не е станало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
крас
преди 8 години
"Направихме всичко възможно да се подобри благосъстоянието на хората. 100 милиона отидоха за пенсионерите за Коледа и Великден, над 100 милиона за тютюнопроизводителите,................... над 4-5 МИЛИАРДА за КТБ!!!!!Какво става с КТБ? Държавата върна ли си дадените от нея милиарди?!Някои финансови седмичници твърдят, че ДОСЕГА СИНДИКА НА КТБ ВМЕСТО ДА СЪБИРА МИЛИАРДИ РАБОТИ НА ЗАГУБА !!!България е държава на чудесата. Тук всичко може дасе случи!ОПРОСТАЧВАНЕТО И КРЕТЕНИЗМА СА ОБХВАНАЛИ СИСТЕМАТА ОТ ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА ДО НЕЙНИТЕ ОСНОВИ. УЧУДВАЩОТО Е КАК ТАКАВА ПЯСЪЧНА ПИРАМИДА КАТО СЪЩЕСТВУВАЩАТА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛА.ВСИЧКО СЕ КРЕПИ НА МАГИЯ - и бюджет и здравеопазване и образование За икономика няма да говорим защото такава няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още