IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lidl изгражда втори логистичен комплекс в България

Базата ще се намира край с. Кабиле в Ямболско и ще е по-голяма от тази в с. Равно поле до София

16:39 | 03.09.15 г. 7
<p>
	Днес се състоя първата копка на новата складово-логистична база на веригата край Ямбол. <em>Снимка: Lidl</em></p>

Днес се състоя първата копка на новата складово-логистична база на веригата край Ямбол. Снимка: Lidl

Германската търговска верига Lidl започва строителството на втори логистичен център в България.

Днес се състоя първата копка на складово-логистичната база, която ще се намира в с. Кабиле край Ямбол, съобщават от веригата. Тя ще бъде по-голяма от комплекса на компанията в с. Равно поле край София, който заработи през 2010 г.

Инвестицията в новото съоръжение с площ от 197 хил. кв. м и 121 товаро-разтоварни рамки е за почти 80 млн. лева. Веригата планира да развие и специална програма за подбор на кадри и обучение на персонал от региона, чрез която ще се разкрият около 120 нови работни места.

Lidl отбелязва своята пета годишнина на българския пазар с новия логистичен център. Откакто стъпи в страната, веригата откри 78 магазина в 41 града. Към момента за компанията работят около 1 800 души в цялата страна.

Инвестициите на компанията се изчисляват на над 1 млрд. лева, а платените данъци към държавата – на около 250 млн. лева, посочват още от веригата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 3
Bones57
преди 8 години
Проблемът е, че няма кой да подкрепя или да лобира за родното производство. Не е изгодно за определени кръгове, които ги боли *** за малки и РОДЕН производител. То и всяка останала сфера е така, тъй че все тая....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
Pronto
преди 8 години
Да, за Лидъл преувеличих
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 5
Грую Груев
преди 8 години
до известна степен си прав, но едновременно не си прав. В кварталното ми магазинче има със сигурност повече български стоки точно пък от Лидл, в който единственото българско, което съм срещал, са някои пресни меса, 1-2 сирена и едно кисело мляко. Друго българско няма. В кауфланд/билла и т.н. поне слагат малко козметика, някой и друг препарат, някоя салфетка, кенефен папир, консерва. В лидл подобно нещо няма.Да не говорим, че в кварталното ми магазинче има и производители, за които не си чувал, а и зеленчуците им са родни, с изключение на банани и цитруси. Та точно лидл - не си заслужава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 7
Pronto
преди 8 години
Я влез в кварталното магазинче! До входа има един хладилник-шкаф с бутолките на Кока-кола, срещу тебе друг хладилник с един вид сирене и един вид колбас, и зад продавачката са само турски и гръцки бисквити, чипсове пак от там, шдъвки от незнач къде си, шоколади Несле, и цигари. Къде е българсата стока? Плодове и зеленчуци няма. На пазара, са пак от там - от където си ги изброил. В Лидъл има повече българска продукция с български марки от което и да е магазинче.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 8
Грую Груев
преди 8 години
така е, и ще прати на борсата за безработни повече народ отколкото ще внесе осигуровки. Твърдо против съм големите вериги в този им, в който са в Бг. Ако продават поне 50% родна продукция - да, окрупняването носи ниски цени, но сега с чесън от Китай, домати от Албания, ябълки от Полша, цвекло от Македония, салати от Гърция и т.н. - не, твърдо не. Не че някой ме пита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 4
Pronto
преди 8 години
Да кажем, че само този център ще внесе повече осигуровки в бюджета от всички квартални магазинчета в Ямбол. И в него ще има повече техника, отколкото всички цехове в Ямбол /с изключение на тези на Язаки/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 4
concrete2
преди 8 години
Кои данъци са 250 мил. лв. ????Само да не броите внесеното ДДС от вас , бандити такива ...Колко корпоративен данък сте платили ?Едва ли е 250 мил. лв. , а за ДДС-то - вие сте само приносител , платец е всеки клиент
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още