IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив се затвърждава като водеща аутсорсинг дестинация

Тематична конференция събира в града експерти от сектора, представители на властите, браншови организации и ръководители на водещи компании

17:33 | 03.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Outsourcing Destination Bulgaria</em></p>

Снимка: Outsourcing Destination Bulgaria

Пловдив остава най-предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Очаква се това да бъда потвърдено на тематична конференция, която ще се проведе в града през следващата седмица. Високотехнологичните компании са и най-бързо разрастващите се, като потенциалът е сериозен и голяма част от водещите компании сектора вече имат офиси в града. Над 5000 души в 80 компании от сектора вече работят в Пловдив.

На бизнес форума „Outsourcing Destination Bulgaria”, който ще се проведе следващата седмица, ще се акцентира на развитието на човешкия капитал и необходимите компетенции, сътрудничеството между IT и аутсорсинг бизнеса и образователните институции и академичната общност като условие създаване на подходящите кадри. Ще се обсъжда и актуалният въпрос, свързан с политиката на привличането на таланти извън ЕС.

Във форума ще вземат участие експерти от сектора, представители на централната и местна власти и браншови организации, ръководители на водещи компании, които ще споделят опита си за това как се прави бизнес в Пловдив и въобще в България.

Преди дни в изследване на анализаторската компания „Индустри Уоч“ беше съобщено, че динамичното развитие на IT сектора в годините след кризата от 2008 г. насам е довело до ръст на заетостта в сферата на информационните технологии с 8 на сто. Повишението е най-осезаемо в София и Пловдив, където работните места се увеличават съответно с 16% и 15% спрямо 2008 г.

На форума „Outsourcing Destination Bulgaria“ през следващата седмица ще бъдат представени и инвестиционните проекти за изграждане на офис сгради, които са специализирани за посрещането на интереса от страна на аутсорсинг индустрията. Новите офис проекти, които се реализират в момента, са предпоставка за привличане на нови инвестиции и създаване на нови работни места. Примери за такива проекти са Офис Парк Пловдив, реализиран от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп.

Организатори на аутсорсинг конференцията са община Пловдив и „Индъстри Уоч“ в партньорство с Българската агенция за инвестиции, Българската аутсорсинг асоциация, Българската асоциация на софтуерните компании, ИКТ Клъстер Пловдив и Българската асоциация по информационни технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
KalinaR
преди 8 години
Много интересно, бих присъствала на тази конференция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още