IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на имоти в Португалия изпреварва предлагането

С възстановяването на икономиката пазарът на имоти също се връща към живот

11:45 | 07.09.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Търсенето на имоти в Португалия изпреварва предлагането

Търсенето на имоти в Португалия продължава да изпреварва предлагането, което дава тласък на цените през последните осем месеца, пише онлайн изданието themovechannel.com.

Ръстът на цените на жилищата в Португалия показва признаци за забавяне от юли насам, но сделките продължават да се увеличават.

През последните две години се наблюдава рязък ръст на запитванията за имоти в страната. Така през последните 10 месеца търсенето изпреварва значително предлагането.

Експертите от RICS очакват търсенето да продължи да се увеличава. За цените прогнозата е да нараснат с 2,5% през следващите 12 месеца, а през следващите пет години – да записват ръст по около 5 на сто на годишна база средно в национален мащаб.

Саймън Робинсън от RICS коментира, че брутният вътрешен продукт (БВП) на Португалия записва ръст вече шест поредни тримесечия и възстановяването на цялостната икономика набира скорост. „От това ще се възползва пазарът на имоти, тъй като се очаква засилване на потребителското доверие и ръст на заетостта“, допълва той.

Позитивните тенденции се разпространяват и на пазара на наеми. Търсенето на наемателите записва още по-силни ръстове в сравнение с купувачите. Същевременно се отчита и първото увеличение на наемите от 2011 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
skeptika
преди 8 години
и Тук е Така....Търсене Голямо , предлагане Малко съотв. Цените ....Нагоре ............http://imoti.net/prices
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още