IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл и Нафтекс целят 30-35% от пазара

05:30 | 27.07.01 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл и Нафтекс целят 30-35% от пазара
Договор за сътрудничество, реализация на горива от производството на Нефтохим и съвместно развитие на веригата от бензиностанции на Нафтекс Петрол подписаха вчера изпълнителният директор на ЛУКойл-Нефтохим Валентин Златев и изпълнителният директор на Нафтекс България холдинг Митко Събев. Това не отменя ангажиментите на Петрол към АП, т. е. говори се и за периода след изпълнение на ангажиментите към АП, поясни Валентин Златев.
Договорът между двете компании е за срок от 15 години и фиксира взаимоотношенията за бъдещи инвестиции от страна на ЛУКойл в мрежата от бензиностанции на Петрол. Нафтекс България холдинг ще внася месечно за преработка в Нефтохим Бургас един танкер от 65 хил. тона суров петрол.
ЛУКойл ще продължи и своята инвестиционна програма за строеж на нови бензиностанции до края на 2001 г., когато смята да достигнат до 30. В тях компанията ще инвестира 20 млн. USD. Имаме твърдата увереност, че и т. г. Нефтохим Бургас АД ще приключи с печалба, подчерта изпълнителният директор Валентин Златев. Инвестиционната програма на ЛУКойл предвижда през т. г. вложения от 51 млн. USD за модернизация на бургаската рафинерия. Като част от плана за обновяване на комбината вчера в посолството на САЩ бе подписано споразумение между Агенцията за търговия и развитие на САЩ и ЛУКойл-Нефтохим за отпускане на субсидия от 450 хил. USD.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 11.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още