IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

262 хил. лева е получила държавата от концесията ски пистата в Банско

Приходите от концесии на МОСВ през миналата година са малко над 4 млн. лева

15:58 | 09.09.15 г.
262 хил. лева е получила държавата от концесията ски пистата в Банско

262,5 хил. лева са приходите от концесионното плащане през 2014 година по договора за ски пистата в Банско, която е част от Националния парк Пирин. Приходите от данък добавена стойност (ДДС) от концесията, влезнали в хазната, са малко над 51 хил. лева.

Това е записано в доклада за изпълнението на концесионните договори към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за 2014 година. Документът беше одобрен по време на заседанието на Министерския съвет днес, пише правителствената информационна служба.

Като цяло приходите от концесионната дейност през миналата година по сключените концесионни договори за добив на минерални води и по зоната в Банско са в размер на малко над 4,037 млн. лева.

Част от тях - към 918 хил. лева, остават за сметка на общините, на територията на които е учредено концесионното право. По сметката на държавния бюджет са преведени над 634 хил. лева ДДС. Останалите 2,16 млн. лева са на разположение на МОСВ.

Поради неизпълнение на задълженията на концесионерите са прекратени два концесионни договора за добив на минерална вода и са предприети действия за събиране на дължимите суми. В останалите случаи не са констатирани нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още