IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay стартира абонаментна програма за доставки

В момента тя е достъпна само в Германия

14:52 | 11.09.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Малко след разделянето си с PayPal eBay се насочва към решаването на едно от старите си предизвикателства - доставките.

Гигантът в електронната търговия обяви, че ще представи абонаментна програма за бързи доставки в Германия, която се казва eBay Plus, пише Wall Street Journal.

Тя ще струва 19,90 евро годишно и включва безплатна доставка в двудневен срок на множество стоки, както и безплатно връщане при желание до 30 дни след покупката.

eBay тества програмата поне от май тази година, твърди вицепрезидентът по доставките Карл Гиш. По думите му стотици търговци вече са се включили в програмата. Гиш твърди още, че абонаментната такса помага за плащането на самата доставка и за връщането, които често се покриват от клиентите. 

Тъй като не пази стоките на склад, а вместо това разчита на милионите си търговци, eBay отдавна е критикувана за проблемните си доставки, включително за пропуснати и забравени такива. А това прави добра услуга на конкурента на eBay - Amazon.com, както и на неговата популярна годишна абонаментна програма Prime, която позволява неограничени двудневни доставки и други услуги като стрийминга на видео и музика.

Новата програма на eBay може да помогне на компанията да стане по-надеждна, отчасти като изисква търговците да доставят стоките в рамките на същия ден, ако покупката е направена преди 14 ч. В замяна продавачите получават намаление на регистрационните си такси и по-добро разположение в списъка с продукти, посочват от eBay.

Гиш отказва да коментира дали услугата ще бъде разширена извън Германия, но предполага, че това е възможно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 8 години
Прав сте, съжаляваме за грешката. Коригирано е и ще внимаваме повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Да, ама Амазон Прайм не излиза 250 евро годишно както би бил Ибей Плюс!Което ме навежда на мисълта че телетата от Тиквестора пак сте преписали неграмотно новината - и абонамента е 19.90 ГОДИШНО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още