IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ временно спира търговията с облигации на Авто Юнион АД

Търговията ще бъде подновена след промяна в параметрите на емисията

10:29 | 15.09.15 г.
БФБ временно спира търговията с облигации на Авто Юнион АД

Временно ще бъде спряна търговията с емисията облигации, издадена от Авто Юнион АД-София (8AVB), става ясно от взетите на 14 септември решения от Съвета на директорите на БФБ София, публикувани на страницата на борсата.

От 15 септември ще бъде спряна търговията с емисията облигации и ще бъде подновена, след като Съветът на директорите на БФБ вземе решение за промяна в параметрите на емисията. Причината за спирането е настъпило събитие с инструментите или техния емитент, което може да окаже влияние на цената им, става ясно от публикуваното решение.

Емисията облигации, издадена от Авто Юнион АД-София, е с размер от 6,8 млн. лв. и номинална стойност от 1000 лв. за облигация. Емисията е издадена на 10 декември 2012 г. и е с падеж 10 декември 2017 г.

На проведеното заседание Съветът на директорите на БФБ София е взел и решение да се променят параметрите на емисия облигации, издадени от Никром тръбна мебел АД-Ловеч. След промяната в параметрите датата на падежа на облигациите се променя на 20.03.2018 г., което представлява изместване с една година. Промените в параметрите на емисията ще влязат в сила от утре, когато ще бъде и подновена търговията с ценните книжа.

Свързани компании:

Никром тръбна мебел АД(A1AA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още