IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Crown Estate продаде имот на британската кралица за 132 млн. долара

Луксозната къща се намира на най-скъпата улица във Великобритания

14:50 | 19.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Имотната компания, която се грижи за имотите на кралица Елизабет II, се съгласи да продаде къща, намираща се на улицата с най-луксозните имоти в Лондон, пише Bloomberg, позовавайки се на двама източници, запознати със случая.

Къщата се намира на Kensington Palace Gardens, най-скъпата улица във Великобритания. Имотът е продаден от Crown Estate за почти 85 млн. паунда (132 млн. долара), посочват източниците, които са пожелали анонимност. Жилището разполага с 10 спални, сочи сайтът за недвижими имоти Zoopla.

Crown Estate е предложила сградата за продажба през януари, сочи годишният отчет на компанията. Улицата, която се намира западно от Хайд Парк, е една от няколкото частни улици в града, където трафикът не може да преминава.

Продажбата се случва в момент, в който лондонският пазар на луксозни имоти се забавя. Средната цена за жилище в най-добрите квартали в града спадна с 4,4% през август спрямо година по-рано, достигайки 1426 паунда (2231 долара) на квадратен метър.

Цената на жилищата на Kensington Palace Gardens се сви с 0,6% през същия период, твърди брокерската компания Knight Frank. Средната цена за имот там е 3,4 млн. паунда, посочват от Foxton Group.

“Kensington Palace Gardens остава ключов адрес за ултра заможните, които искат сигурност и дискретност”, твърди Жил Хана, старши вицепрезидент на Christie’s International Real Estate. “Това е най-търсената и най-високо оценена улица за жилища в Лондон”.

От своя страна, Crown Estate се грижи за недвижимите имоти на монархията от 1760 г. в замяна на годишно заплащане. Министерството на финансите на Великобритания събира приходите и дава процент на кралица Елизабет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още