IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото начало за Bulgaria ON AIR

Нови теми и нови предавания маркират разширяването на тематиката на телевизията

09:09 | 21.09.15 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мартина Ганчева ще води информационния блок &quot;ДНЕС БГ&quot;.<em> Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Мартина Ганчева ще води информационния блок "ДНЕС БГ". Снимка: Bulgaria ON AIR

От 6:30 часа тази сутрин, на 21 септември, бе поставено новото начало на Bulgaria ON AIR. Ново, защото телевизията разширява темите в добре познатите предавания, стартират изцяло нови рубрики, а икономическите ще се развиват в новия бизнес канал в семейството на медийната групи - Bloomberg TV Bulgaria.

В сутрешния блок зрителите ще намират отговорите на важните за тях въпроси по горещи, актуални и злободневни теми.

Към водещата Йоанна Николова от 23 септември се присъединява журналистът Симеон Белев, който ще замени Иван Нончев. Нончев става част от екипа на новия икономически канал Bloomberg TV Bulgaria.

Симеон Белев е известен с работата си в БНР и репортажите и разследванията си за тежки обществени проблеми, инциденти, извънредни събития. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR Симеон Белев води сутрешното предаване "Радиокафе" и следобедното "2/4" по радио "София". Той е и преподавател в ЕUROVISION ACADEMY, част от Европейската мрежа за радио и телевизия (EBU).

Екипът на сутрешния блок ще предложи и няколко уникални за ранния сутрешен ефир рубрики.

"Изгубени в прехода" ще представя знакови лица от прехода, извън обсега на общественото внимание, по нов, нетрадиционен начин. Рубриката "100лица" ще отвежда екипа близо до хората в различни градове на страната, за да покаже и разкаже истории, случаи, казуси и проблеми от широк обществен интерес. "Жени на върха" е рубриката, която ще показва деня извън офиса на успешни българки, които зрителите до този момент познават единствено в професионалното им амплоа.

"РазЛично" ще представя гостите на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR в неочаквана за публичната им роля светлина. За позитивния поглед на блока към актуалните теми от деня ще се погрижи рубриката "Не насериозно", в която популярни лица и обществени фигури ще демонстрират отношението си към качествения хумор.

"ДНЕС БГ" пък е изцяло ново информационно предаване на Bulgaria ON AIR. В него темите ще се задават от зрителите, а екипът ще ги разработва от местата, на които се случват. Водещ е Мартина Ганчева, позната на зрителите от новинарските емисии на телевизията. Всеки ден от 9:30 до 11:00 часа тя ще бъде в пряка връзка с репортерите от горещите точки – навън, сред хората, които ще представят първо проблема, след това гледните точки на потърпевши и експерти, а накрая и решението.

Всеки делничен ден от 18.30 часа новото развлекателно токшоу „Десет“ ще предлага по десет нетрадиционни решения и гледни точки на традиционни житейски въпроси, за да срещне зрителите по забавен и приятен начин с важните неща от всички аспекти на ежедневието. Водещ е Ирина Белчева – популярен блогър и изявен специалист в сферата на ПР-а и рекламата. Заедно с лица от обществения живот, които ще гостуват в студиото, тя ще коментира темата на всяко издание през призмата на различните идеи, въпроси и възможности, важни за широката публика в един или друг момент от живота.

Емлбематичното за Bulgaria ON AIR коментарно предаване с автор и водещ Веселин Дремджиев "Денят ON AIR" ще се излъчва в делничните дни, вече от 19:00 часа. Освен новини и пазарна информация „Денят ON AIR“ ще предлага и задълбочени актуални коментари и анализи от водещия и неговите събеседници по ключовите теми от деня - защото информацията, която ни помага да управляваме парите си по-добре, е сред най-важните неща за всеки.

Централният новинарски блок вече ще започва в 20:00 часа – всеки ден, с популярните журналисти Радинела Бусерска и Милена Милотинова.

Дискусиите по най-горещите теми от седмицата, кризите, конфликтите пък ще бъдат част от "Полиграф" с автор и водещ Светла Петрова. През новия сезон зрителите имат възможност да задават темите в предаването и чрез facebook страницата му.

Основното едночасово издание на "Полиграф" се излъчва в четвъртък от 21.00 часа, а кратките издания „Полиграф плюс“ – в петък и събота.

Гвоздей в петъчната програма е коментарното шоу "ГОЛ" със спортните журналисти Борис Касабов, Ники Александров и Томислав Русев. Началото е 21:00 часа, като зрителите ще могат да проследят най-интересното от света на футбола и спорта, с коментари, преки включвания, точни прогнози и смело чувство за хумор. В новия сезон екипът на предаването ще даде възможност за повече пряко участие на зрители в студиото.

Актуалните предавания на Bulgaria ON AIR през уикенда също се променят, за да бъдат полезни и интересни на всички зрители.

"Темида" с автор и водещ Димитър Абрашев ще информира зрителите за важните неща в сферата на сигурността и правосъдието всяка събота и неделя от 10:30 часа. През новия сезон предаването разчупва консервативността и излиза и на улицата, за да се потопи в социалните сблъсъци, сред горещите теми на ежедневието. „Темида“ ще продължи да търси отговор на въпросите за съдебната реформа, корупцията, промените в Конституцията и предлага интересни факти, новини, хипотези, съдебни дела, исторически решения, спорни въпроси.

Публицистично предаване с автор и водещ Клара Маринова "Q & A" ще се излъчва вече в събота от 11.00 часа. Авторското предаване събира в студиото млади експерти, които анализират и прогнозират най-важните теми на вътрешната и международната политика.

През новия сезон форматът на "Медиите ON AIR" се разширява, като авторът и водещ Доника Ризова ще прави задълбочени интервюта и с популярни лица, обект на медиен интерес. Предаването ще се излъчва всяка събота от 16:30 часа.

Предаването за мястото на България в ЕС „Брюксел 1“ с Милена Милотинова, вече в събота от 18.00 часа, се насочва към широката публика, за да покаже как европейските норми и правила могат да бъдат от полза за всички.

"Видимо и невидимо" с Калин Манолов, което вече четири години разобличава популизма и митовете в икономиката, разширява обхвата на темите си от 21 септември - към политиката, обществото, културата, философията, религията и всички останали елементи на свободата, която е в основата на съдържанието му. То ще се излъчва всяка неделя от 11:00 часа, а целта му е да бъде полезно за всички зрители, които искат да подобрят качеството на живота си чрез разумни избори и решения.

След 21 септември Bulgaria ON AIR започва да излъчва и игрални филми. В първата седмица зрителите ще могат да видят биографичната драма в две части "Че: Аржентинецът" и "Че: Партизанин", "Али" - проследяващ историята на един от най-великите боксьори Мохамед Али, документалната поредица "Знаменитости". Ще бъде показана и биографичната драма "Хайд парк на Хъдсън", която проследява историческото първо посещение на британското кралско семейство в Америка през 1939 г. Те гостуват на президента Франклин Рузвелт в навечерието на Втората световна война, но пък Рузвелт трябва да решава проблеми и на личния фронт със своята тайна любовница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 1
kostag5
преди 8 години
От всички телевизии, които се опитват да правят добри икономически предавания България он еър е единствената, която се справя добре. Пожелавам им да продължават така и с новото начало, да има успех с промените, да бъдат към още по-добро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 2
moviestar4
преди 8 години
Звучи интересно, както винаги. Интересно е и решението за нов облик на България он Еър. Пожелавам успех на екипа и дано да се хареса на зрителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 2
Nacho2020
преди 8 години
На мен ми звучи интересно. Новите предавания са на място, ще се харесат на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
power grid
преди 8 години
И да вземете да си намерите компетентни хора в сектор енергетика щото до момента сте много зле.Само пропаганда и борба на интереси.Поканете в студиото хора които цял живот с това се занимават а не ме занимавайте с разни зализани ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още