IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е обявена за най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа

Аутсорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в българската икономика през последните години

17:56 | 09.10.15 г. 7
България е обявена за най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа

България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според 2015 European Outsourcing Awards (Европейските аутсорсинг награди), организирани от британската National Outsourcing Association, съобщиха от Българската агенция за инвестициите.

Оттам припомнят, че страната ни беше номинирана за една от трите най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и Южна Африка. На церемония в Лисабон, провела се на 8 октомври, България е била обявена за водеща дестинация за сектора, става ясно още от съобщението.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната. Софтуерната индустрия вече формира 1,74% от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600%.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, като само за последните 12 месеца, до средата на годината, техният брой е 41 000.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място с членството в ЕС, посочват от БАИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
http://utroruse.com/article/604726/ За да ободря и най големите оптимисти за възхода на България поствам този линк !"Швейцария въвежда минимална заплата 3300 евро!! Швейцария ще гласува за най-високата в света минимална заплата 18 евро на час, или 3300 евро на месец, пише френският вестник Le Parisien. "Не се нуждае от коментар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Специалист ...колко трябва да е специалист един човек за да работи в ....." кол център " например !? :)))) Е те у нас по стар навик се подиграват на хората. В зората на "демокрацията" например за чистач на запад местните ловци на бели роби изискваха по две висши и език на филолог. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
European Outsourcing Awards (Европейските аутсорсинг награди) ===Това трябва да е еквивалент на "Златния скункс" на "Господари на ефира" ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
ха ха ха от това следва да се гордеем ли!? Замислете се какво говори за България това!Причината за този ГРАНДИОЗЕН успех е тук :http://***.statista.com/chart/1354/europes-massive-minimum-wage-disparity/http://***.businessinsider.com/minimum-wage-europe-2011-2Вижте къде е нашата родина на графиките! :)))А сега една за да обхванем и други държави по света. Там я няма България но всеки знае почасовото заплащане у нас.http://bongorama.com/2015/05/06/net-minimum-wages/Е как няма да е най добрата дестинация!? ха ха ха Боже до къде паднахме в България. Нямам думи! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 10
studioaa
преди 8 години
Единственото нещо, с което България привлича някой заблуден инвеститор е евтината работна ръка. Недейте да се заблуждавате, че у нас са останали някакви качествени специалисти, те отдавна са се пръснали по света или се готвят да го направят. Във всички родни фирми няма кадърен мениджмънт на средно ниво, защото почти всички читави кадри имигрират след като натрупат малко опит. В България и данъците даже по високи от тези в САЩ и ако стандарта на живот беше малко по-висок щеше да е безсмислено изобщо да се влага и един цент у нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 4
MarkoM
преди 8 години
Дам, аутсорсинг с най-ниските разходи за труд в Европа, щот масово работника там е на заплата на стойост и редовност "колкото да не умре от глад пред шевната машина"........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
redcretin
преди 8 години
И Плевньо веднага почна да си прави устата за свежите пари...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още