IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румънско дъщерно дружество на Еврохолд с увеличение на капитала от 45 млн. евро

Промяната е в унисон с изискванията на румънския надзорен орган

17:44 | 15.10.15 г. 1
Румънско дъщерно дружество на Еврохолд с увеличение на капитала от 45 млн. евро

Застрахователното дружество Евроинс Румъния, което е част от групата на Еврохолд България, ще увеличи капитала си с 45 млн. евро (200 млн. леи) заради изисквания на румънската Агенция за финансов надзор, става ясно от съобщение, публикувано на страницата x3news.com.

Справка с финансовия отчет на румънското дружество от 2014 г. показва, че към края на миналата година основният капитал на дружеството е възлизал на 237 млн. леи.

Решението за увеличението на капитала е взето от акционерите на дружеството на 8 октомври, а на 12 е било обнародвано в румънския държавен вестник.

Ходът е направен, за да може дружеството да отговори на изискванията на Агенцията по финансов надзор и европейската директива Платежоспособност II, влизаща в сила от началото на следващата година.

Освен това в сряда регулаторът е поискал от Евроинс Румъния да представи план за подобрение на финансовите си показатели, като е дал срок от 20 дни за това, а самият план трябва да бъде изпълнен в едногодишен период. Това изискване е по повод извършените стрес тестове, които са показали, че компаниите в сектора страдат от недостатъчен капитал.

Освен решението за увеличението на капитала, Евроинс Румъния ще вземе и допълнителни мерки, за да изпълни изискванията на надзора. Част от тях ще бъдат насочени към подобряване на презастрахователната програма.

Ръководството на Евроинс смята да изпълни изискванията на надзора в посочените срокове, а изискванията на регулатора “не касаят по никакъв начин оперативния бизнес на Евроинс Румъния и компанията продължава да извършва регулярната си дейност“, се посочва още в съобщението.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Батя
преди 8 години
Увеличава се капитала на дъщерно с 90 млн. лв, а капитализацията на целия холдинг е 89.. Смях в залата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още