Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Бен Бернанке: Правителствата в САЩ и Европа прекалиха с бюджетните съкращения

Действията на политиците принудиха централните банки да прибегнат до екстремни парични стимули, казва бившият председател на Фед

0
 
3
 
4
преди 5 години
''През лятото на 2012 г. докторантът Томас Херндън получил от свой професор задание да тества емпирично някое известно и сложно изследване. Младият учен решил да повтори изчисленията на харвардските икономисти Кенет Рогоф и Кармен Райнхарт от последния им научен материал'' - http://solidbul.eu/?p=3421

Казано иначе рано или късно(по-добре рано) ще стигнат до това което аз пиша - забрана на офшорките ,данък върху лихвите по държ.дългове и ''данък Тобин'' с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща за да се избегне петролната катастрофа и глобалното затопляне(коментар 1 и 3) - http://darikfinance.bg/novini/116481#comments

За мен нещата са ясно и ако не се вземат мерки до няколко години ще има милиарди жертви следствие граждански размирици и войни поради планетарните катастрофи
0
 
1
 
3
преди 5 години
Прав е. А и още не е късно.

Странно обаче как републиканец като Бен сега става Кейнсианец.
0
 
8
 
2
преди 5 години
Няма профилна снимка
Бен Шалом се опитва да открие проблема и ВЗАИМОВРЪЗКАТА в отношенията на ПРАВИТЕЛСТВАТА от една страна и ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ от друга.

Проблемите в бюджетите на правителствата се дължат на липсващото производство а от там и на ниската събираемост на данъците.

Производството е смазано от вносната китайска стока, която с ниските си цени и ОБЕЗЦЕНЕНИЯ ЮАН убива местното производители.

БЕЗРАБОТИЦАТА и социалните плащания допълнително натоварват бюджета и принуждават правителствата да печатат облигации и теглят заеми от ЦБ.
С въведения ВАЛУТЕН БОРД българското правителство е лишено от тази екстра и запълва дупките в бюджета със заеми от международни финансови институции или пък с ОРЯЗВАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ РАЗХОДИ.

В новия световен ред правителствата се превръщат в едни паразитстващи структури които чрез ДАНЪЦИ и ТАКСИ се грижат само и единствено за собственото сиоцеляване!

В ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛУЧАИТЕ СРЕД КОИТО СМЕ И НИЕ - правителствата изпълняват ролята на КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ.
1
 
3
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
Тук е прав - вместо да се налага да печатат ЦБ , трябваше да печатат правителствата - .............. собствени валути . Ама защо на всички им идва акъла когато вече от тях не зависи нищо.