IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски самолет с 224 души на борда се е разбил на Синай*

Самолетът е изпълнявал чартърен полет от египетския курорт Шарм ел Шейх за Санкт Петербург

10:39 | 31.10.15 г. 35
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Руски самолет с 224 души на борда - 217 туристи и 7-членен екипаж, изпълняващ чартърен полет от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се е разбил на Синай, след като е изчезнал от радарите малко след излитане, предава БТА, позовавайки се на изявление на египетския премиер Шериф Исмаил за Франс Прес.

Отломки от разбилия се руски самолет на руската авиокомпания "Когалимавиа" са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предава ДПА, като се позовава на представител на египетските авиационни власти.

Спасители са чули гласове в един отсек на разбилия се в Египет руски самолет, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите на мястото на катастрофата.

Спасителните екипи се опитват да влязат там и се надяват да намерят оцелели. Разбилият се самолет се е разцепил на две. До момента са открити тела, най-малко пет от които на деца.

Малко преди Boeing А320, връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

Малко по-рано се появиха информации, че летателният апарат е напуснал въздушното пространство на Египет и е влязъл във връзка с турски диспечери.

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове. Междувременно главният прокурор на Египет Набил Садек разпореди разследване на днешната катастрофа в страната на руски самолет с 224 души на борда, предаде Ройтерс, като се позова на негов сътрудник.

Той е наредил на прокурорски екип да отиде на място и да проучи отломките. За момента египетските власти не са установили причината за катастрофата, заяви правителствен представител, цитиран от ТАСС. По-рано те изключиха възможността за терористичен акт.

* Информацията е актуализирана към 12:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 2 rate down comment 0
comet
преди 8 години
Нещо не пасва: Нали хамериканците бомбандираха ислямска държава цели четири години! Защо тогава руснаците само след един месец намеса в Сирия (и то нали основно уж атакуваха умерената опозиция а не ислямска държава) се оказа да са толкова мразени от ислямска държава, че и атентатът срещу самолетът казват че те са им спретнали. И нещо още по-интересно, докато руснаците (англичани и т.н.) спират полетите си до Египет, САЩ не си отменя полетитеhttp://***.blitz.bg/news/article/373202Брей тия хамериканци, колко смели и безстрашни са били само!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Стар, неползван линк, интересно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Германците си "признаха', щото нямат друг избор!Точно, както руснаците знаят, кой унищожи Куркс, имат косвени доказателства, но ако ги извадят, считай че ядрената война е станала!В политиката само по телевизиите се говорят глупости и в пресата, играта в действителност е на ниво, на което даже не се досещаме на какъв език се говори!Заплахи, компромати, удари под кръста, продажници, .... а там някакви си частни телевизии и преса, дето ще чакам истината от тях, забрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 3 rate down comment 0
comet
преди 8 години
Stratfor: Взрив на борда на А321 е най-вероятната причина за катастрофата!http://***.blitz.bg/news/article/372389А в коментарът на Aртур Каселов са цитирани също: http://cont.ws/post/142575СМИ: Спутник США зафиксировал вспышку на А321 за секунды до крушенияhttp://cont.ws/post/142578Египет: Россияне не торопятся аннулировать туры в Египетhttp://cont.ws/post/142180Взбесившийся самолт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 5 rate down comment 9
stefobefo
преди 8 години
Този, michaelis12, или е 12-годишно дете идиотче, или е пълен ***. Няма ли да го блокират най-накрая! Най-малкото заради малоумния му правопис.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 6 rate down comment 4
lozkhris
преди 8 години
Пумпал ще викаш на баща си, че те е направил такъв ***...Не, не гледам БТВ, нито чета информации по Фейсбук. Чета световни медии. И да, виновен беше пилотът - германците си признаха, че техен самолет се пилотира от човек с психически проблеми. И не, самолетът на germanwings губеше височина бавно, а руският - с по километър на минута. Това са данни от Flightradar 24, не от Канал3. Така че хайде, малко си понамали просташкия език по форумите и вземи да слушаш и четеш какво казват по света, не само по Радио Фокус-Шумен. Конспиративните теории са хубаво нещо, но когато са глупави се поддържат само от прости хора. Като ти чете човек коментарите няма никакви съмнения точно от кои си....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Гледам, че някой тарикат е оспорвал тезата за 9/11 ами добре, за пилота още не е доказано, "че е бил луд", но за 9/11 има очевадни доказателства, че това е бил вътрешен атентат на ЦРУ за да направи войната в Ирак, Афганистан, Пакистан ........Medial vermittelte Feindbilder und die Anschlаеge vom 11. September 2001 - Vortrag von Daniele Ganserhttps://youtu.be/cgkQXJ3mugYкогато една лъжа бъде изречена многократно - тя става истина ........ но въпреки всичко не можаха да излъжат хората.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 6 rate down comment 2
comet
преди 8 години
'Эксперты отмечают, что о причинах катастрофы говорить преждевременно, хотя предварительная версия уже озвучена техническая проблема Airbus 321.''В расследовании могут принять участие представители России (страны, граждане которой погибли, а также страны авиакомпании), Украины (страны, граждане которой погибли), Франции (страны изготовителя воздушного судна) и Ирландии (страны регистрации воздушного судна), 'https://news.mail.ru/incident/23820906/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 4 rate down comment 1
fri
преди 8 години
24comet,какво значи, че "нама да ми отговориш подобаващо?- ами отовори ми подобаващо - с факти !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 1
fri
преди 8 години
жалко за невинните хора, отишли на почивка в Синайски п-в, руснаците не са виновни за нищоно невинните страдат заради виновните, все пак..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още