IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Allianz се озоваха на дъното на DAX след слаб отчет

Ценовият натиск и ниските лихвени проценти са се отразили негативно върху резултатите на застрахователя

10:18 | 06.11.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Allianz SE, най-голямата застрахователна компания в Европа, заяви, че печалбата за третото тримесечие е спаднала с 15%, тъй като печалбата на отделите ѝ за застраховки на имущество, при произшествия и на управление на активи също се е понижила, съобщава Bloomberg. 

Нетната печалба е спаднала до 1,36 млрд. евро (1,48 млрд. долара) от 1,61 млрд. евро през миналата година, съобщи базираната в Мюнхен компания в петък. Това е под средната оценка за 1,52 млрд. евро на 9 анализатори, анкетирани от Bloomberg.



Така в началото на търговията в Германия акциите на Allianz се озоваха на дъното на Dax със спад от 2,7% към 10 часа.

Европейските застрахователи отчитат спад на фона на ценови натиск и ниски лихвени проценти докато в същото време претенции заради експлозиите в средата на август в китайския град Тиендзин са нанесли удар на печалбата за тримесечието в индустрията. Двата инвестиционни бизнеса на германската компания също преминават през катаклизми след напускането на Бил Грос от Pimco през септември миналата година и промяната във висшия мениджмънт на подразделението Allianz Global Investors миналия месец.

„В среда на волатилни финансови пазари основите на Allianz остават на солидно ниво във всички бизнес сегменти“, заяви главният изпълнителен директор Диетер Вемер.

Компанията потвърди прогнозата си за оперативната си печалба за 2015 г., заявявайки, че вероятно ще бъде в горната граница на диапазона между 10 млрд. евро и 10,8 млрд. евро.

Акциите на Allianz са се повишили с 16% през тази година, определяйки пазарната ѝ стойност на 72,7 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 8 години
Спадът се дължи основно на спадът на секторът за управление на активи - нормално при тежката пазарна криза, развихрила третото тримесечие - и ефектът от която вече преодолян е.Все пак стабилните ръстове през пръвите две тримесечия заличава този негативен ефект и общо за деветмесечието ръст на печалбата има... пък и да платиш цял китайски град не е малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още