IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 8 моста трябва да се ремонтират в София

До края на годината може да започне изграждането на кръстовището на две нива на бул. "България" и бул. "Акад. Иван Гешов"

14:28 | 10.11.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Още 8 моста трябва да се ремонтират в София

Още осем мостови съоръжения трябва да бъдат ремонтирани до края на годината по специалната програма на Столичната община на стойност 7 млн. лева. Вече са ремонтирани 13 от планираните 21 съоръжения, съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на моста при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "6-и септември".

Фандъкова припомни лошото състояние на мостовете на Перловската река и отбеляза, че вече е направен ремонтът на моста при ул. "Проф. Никола Михайлов". Преди три дни започна реконструкцията на моста при ул. "Г. С. Раковски", до края на годината съоръженията трябва да бъдат готови, посочи кметът. 

Фандъкова припомни и че по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" беше направено ново енергоефективно осветление като част от усилията на общината за намаляване на разходите на енергия.

Продължава работата по локалните платна на бул. "Цариградско шосе", както и ремонтът на малки улици в кварталите "Лозенец" и "Подуяне". Засега нямаме забавяне по нито един обект, но където има забележки, фирмите трябва да ги отстраняват, посочи Фандъкова. Ако това доведе до забавяне, те ще бъдат санкционирани, коментира още столичният кмет.

Фандъкова съобщи, че до края годината Столичната община има готовност да започне изграждането на кръстовището на две нива на бул. "България" и бул. "Акад. Иван Гешов". Кметът вече е възложила там да бъде направена нова организация на движението, както и отново да се представи проектът пред медиите.

Това кръстовище е много необходимо, защото движението е много натоварено, всеки ден минавам оттам и опашките са огромни, каза Фандъкова.

В проекта е предложено да бъде направено безконфликтно кръгово кръстовище на второ ниво и светофар за преминаването на трамвая на първо ниво, припомни кметът. Тя добави, че до края на годината трябва да започне строителството на третия метродиаметър. Работата по седем от станциите по линията ще започне веднага след подписването на договора с оперативната програма "Транспорт". В момента фирмите се подготвят, прави се организацията на движението, каза още Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 2
Longin
преди 8 години
....кръстовището на булевардите "България" и "Акад. И. Е. Гешов" ще се превърне в строителна площадка, която ще погълне почти 25 милиона лева, за да се превърне в неефективно кръстовище на две нива ----> представеният проект не решава никакви проблеми: "светофарите се запазват, градският транспорт е напълно игнориран, а за пешеходци, велосипедисти, майки с бебешки колички и хора със затруднено придвижване дори не е помислено".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още