IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes закъса за двигатели V12

Германците увеличават производството на моторите за AMG версиите

11:58 | 22.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският концерн Daimler изпитва сериозен недостиг на двигатели за моделите на подразделението Mercedes-AMG, съобщава Automotive News. По тази причина производството на моторите V12 biturbo ще бъде преместено от завода в Афалтербах в Манхайм.

Основната причина за появилия се проблем е големият брой поръчки, които Mercedes-Benz получава за спортните си модели. В същото време двигателите за тях не се произвеждат на конвейер, както останалите, а се сглобяват на ръка.

Принципът е „един майстор – един мотор”, което прави процеса доста бавен. В компанията обаче не смятат да променят това въпреки растящите темпове на производство и за целта отварят нов филиал за сглобяване на двигателите. Той ще бъде в Манхайм, който е отдалечен на 100 км от основния завод в Алтенбах.

В новото предприятие от февруари 2016 г. ще стартира производството на 6,0-литровия V12 biturbo, който се поставя на моделите Mercedes-AMG S 65, S 65 Coupe, G 65 и SL 65. В съвсем скоро време този двигател ще стане част и от хибриден агрегат, което ще позволи бъдещите спортни модели на марката да си съперничат с коли като Koenigsegg Regera, Ferrari LaFerrari и McLaren P1.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още