IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ревизираните данни за БВП на САЩ сочат по-висок ръст през третото тримесечие

БВП през периода юли-септември нараства с 2,1%, а не с 1,5 на сто, каквито бяха първоначалните данни

17:30 | 24.11.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтес</em></p>

Снимка: Архив Ройтес

Икономиката на САЩ расте през третото тримесечие с по-бърз темп от първоначално обявения, сочат държавните ревизирани данни, цитирани от Bloomberg.

БВП през периода юли-септември нараства с 2,1%, а не с 1,5 на сто, каквито бяха първоначалните данни. Данните са изчислени, като тримесечното изменение е умножено по 4. Обикновено разликата между първоначалните и ревизираните данни за икономиката в САЩ е около 0,2 процентни пункта.

Докладът сочи още, че корпоративните печалби намаляват, а работните заплати растат.

Основен двигател на американската икономика продължава да е потреблението, като евтиното гориво и стабилният трудов пазар дават възможност на домакинствата да увеличат разходите си. Все пак складовата наличност на компаниите остава по-висока в сравнение с продажбите, което подсказва, че новите поръчки и производството вероятно ще се свият. 

Ревизираните данни са вторите от общо три оценки за третото тримесечие, като последният доклад ще бъде публикуван в края на декември и ще съдържа по-подробна информация, отбелязва Bloomberg.

Потреблението на домакинствата, което генерира близо 70% от икономиката на САЩ, нараства с 3% през третото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година. Предишните данни бяха за 3,2% ръст.

Добрите новини за потребителите са, че заплатите растат. Възнагражденията през периода юли- септември нарастват със 102,7 милиарда долара. Предното тримесечие ръстът беше 109,4 милиарда долара.

Доходите на физическите лица след облагане с данъци се повишават с 3,8% през третото тримесечие в сравнение със същия период миналата година. Това е най-големият ръст на годишна база от края на 2012 г.  

Печалбите на компаниите преди облагане с данъци намаляват с 1,1% през третото тримесечие, като предходното беше записан ръст от 3,5 на сто.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27 ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
pecan
преди 8 години
Декември идва ще видим
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 6
lyusien
преди 8 години
Prodalgavashtite dobri danni dvigat bavno no sigurno povishavane lihvite pres dakamvri Reshavashti she badat dannite sa besrabotizata i trudovia pasar pres noemvri
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още