IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилище в Манхатън – два пъти по-евтино от Лондон

Ийст Сайд вече не е най-скъпият район в Манхатън

14:05 | 05.12.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Горната част на Ийст Сайд в Манхатън дълго време се считаше за най-престижния квартал в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Горната част на Ийст Сайд в Манхатън дълго време се считаше за най-престижния квартал в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Безспорно Ню Йорк е скъп град. Оказва се обаче, че жилищата в града са два пъти по-евтини от подобни имоти в сходни квартали в Лондон, пише MarketWatch.

Жилищата – апартаменти и къщи – в четири престижни квартала в Лондон струват средно по над 3 хил. долара на кв. фут (над 32 хил. долара на кв. метър), сочи доклад на агенцията за луксозни имоти в британската столица Beauchamp Estates и колегите им от Ню Йорк Leslie J. Garfield. В Ню Йорк само в един квартал цената надхвърля 2 хил. долара на кв. фут.

Ако се съди по цената на квадратен фут, жилищата в лондонските квартали Мейфеър (3 675 долара/кв. фут, или 39,5 хил. долара/кв. м) и Найтсбридж (3 615 долара, или близо 39 хил. долара/кв. м) струват два пъти повече от сходни имоти в южните райони на горната част на Ийст Сайд в Манхатън (1 832 долара), който дълго време се считаше за най-престижния квартал в Ню Йорк, разкрива докладът.

Разликата намалява или почти изчезва, когато се сравняват крайните цени на жилищата, отчасти защото те са по-големи в горната част на Ийст Сайд. Имот там струва средно 12,39 млн. долара при средна цена от 12,29 млн. долара в Найтсбридж и 18,82 млн. долара в Мейфеър в Лондон.

Жилище в северната горна част на Ийст Сайд струва 1516 долара за кв. фут, или средно 8,84 млн. за имот.

Въпреки престижния статут на това да имаш адрес в горната част на Ийст Сайд, за предпочитане с гледна към Сентрал Парк, районът вече не е най-скъпият в Манхатън. Тази титла отива при Гринуич Вилидж, където жилищата струват по 2433 долара за кв. фут, сочи докладът. Средната цена там е 10,93 млн. долара. Имотите в сравнимия лондонски квартал Нотинг Хил се продават за 2820 долара/кв. фут, или средно 8,11 млн. долара за жилище.

Разбира се, цената на жилищата не е единственият начин да се измерят разходите за живот. Според друго проучване, което сравнява цените на най-често потребяваните стоки и услуги, както и наемите, Ню Йорк е най-скъпият град в света. Лондон е пети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
MZ/X
преди 8 години
Причината за балонът в Лондон е, че за ралика от Ню-Йорк в голяма част от града е забранено високото строителство. Единственият вариант радикално да се промени пазарът в Лондон е да позволят вискокото строителство в центъра на града, но това едва ли ще стане..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
be_google
преди 8 години
С други думи се казава- БАЛОНА У ЛОНДОН ЩЕ СЕ СПУКА СКОРО!!! Какви са тия ненормалници, които дават 10-02К на м2 в тоя заплашен от тероризъм и мръсен град?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
studioaa
преди 8 години
Причината за това е същата като родния "феномен" от 2008, "Жилище в Берлин, 2 пъти по-евтино от жилище в София".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още