IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролна криза ли? Тексаски милиардер дава на служителите по 100 хил. долара бонус

За трета поредна година Hilcorp Energy попада в класацията на списание Fortune на 100-те най-добри работодатели

17:01 | 12.12.15 г. 20
<p>
	Собственикът на Hilcorp Energy Джефри Хилдебранд. <em>Снимка: hilcorp.com</em></p>

Собственикът на Hilcorp Energy Джефри Хилдебранд. Снимка: hilcorp.com

Една от най-големите частни компании за проучвания на петролни и газови находища в САЩ - Hilcorp Energy, обяви, че ще даде на всичките си 1 381 служители годишен бонус в размер на 100 хил. долара, съобщи Fox News. Това се случва след една определена от компанията като „положителна” година.

Собственикът на компанията – 56-годишният милиардер Джефри Хилдебранд, ще плати общо над 100 млн. долара. Целта на бонусите е мотивация на служителите.

Преди пет години Hilcorp даде на работниците си избор между варианта за бонус: 50 хил. долара за автомобил или 35 хил. долара в брой.

Тази година базираната в Хюстън компания е удвоила добива си до над 150 хил. барела на ден, посочва Forbes, затова и бонусът е удвоен.

„Това е истински подарък”, коментира Аманда Томсън, рецепционист на компанията от 10 години.  Тя обяснява, че колегите й ще използват бонусите за най-различни цели – за ранно пенсиониране, за жилищни ремонти, за пътувания, за плащане на образованието на децата и други.

Тази година Hilcorp беше включена в класацията на списание Fortune на 100-те най-добри работодатели за трета поредна година.

Хилдебранд има основание да е щедър към служителите си, които са му помогнали да натрупа състояние на стойност 5,9 млрд. долара, според изчисления на Forbes. Богатството му е нараснало около три пъти от 2010 г. насам.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

18
rate up comment 10 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 8 години
Много, много не си в час. По време на Орешко пълни танкери декларирани като празни, акостираха на пристанище Росенец. И това минаваше. Всички нивомери в комбината бяха разпломбирани и не замерваха количествата. Ти ми бълнуваш проценти. В Румъния им запорираха имущество за 1.2 милиарда долара, тук играем карти с тях. А непреките данъци, ДДС и акциз ги плащам лично аз!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 4
panther
преди 8 години
Малка е като бройка на персонала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 4
panther
преди 8 години
Стоенчо, в БГ преките данъци са 18.8%, косвените са 55.3% (източник Таксейшън трендс... на ЮроСтат). Ако искаш помисли и кажи от чия продукция се събират основно тези косвени данъци. Друг въпрос е кой ги плаща тези данъци реално.Ако някой крие данъци - има си икономическа полиция, има си прокуратура, вместо да се занимава с изцепките на опозиционни лидери от преди 3-4 години, може да свърши малко реална работа... Между другото като се продаваше Нефтохима, твърдението беше че е много на загуба, що си мислиш че сега задължително трябва да е на печалба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 11 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 8 години
Малка, малка, колко да е малка с 900 милиона печалба. Имай в предвид, че Лукойл България от десетина години е само на "загуба" и не плаща данъци(освен косвените де и то ако пожелае).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 6
panther
преди 8 години
Хилкорп само за тази година има 900 милиона печалба. Т.е. ще даде вероятно около 10% от печелбата си за 1 година за бонуси. Явно е доста печеливша малка към средна компания. Предполагам, че ползват традиционни методи за нефтодобив. Предните големи бонуси са дадени преди 5 години. Сега им дават ДО $100 000 (пропорционално на датата на постъпване в компанията за последните 5 години). Е сигурно и данъци ще има върху тези пари. Доста сраведливо според мен. Изглежда ви много? $100 000 за 60 месеца = $1666 на месец увеличение на заплатата. За САЩ прилично, но не е нещо невероятно. А плащането накуп вече си е пачка. Има психология в "жеста", като гледам и тук доста народ се хвана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
panther
преди 8 години
The Giving Pledge се казва кампанията, около 1/4 от американските милиардери са (уж) подписали законово необвързващото "обещание" да дадат над 50% от парите си за "благотворителност". Бил наистина дава пари, но колко от тях стигат до бедните и колко изчезват по трасето е много трудно да се прецени. Много пари отиват за "управление на парите", за инвестиции на фонда, за изследвания - т.е. пак към американци, а не към бедните по света, със сигурност има и елемент на скатаване на данъци.А изследванията имат и допълнителни аспекти - преработката на отпадъци в затворен цикъл - военните (подводници, отдалечени бази, кораби) и космическите експедиции се нуждаят от тези неща (готови са да платят много).Аз съм намирал изследвания които твърдят че реално средната класа дава по-голяма част от дохода си за благотворителност, отколкото богатите. Ама средната класа няма СМИ за реклама по въпроса... ;) Добре е да се имат предвид тези размисли по-горе. А и... обещаното не е като даденото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
добре а ти постни некокй линк и стига си дрънкал празни приказки и си лаел месеца, пусни да видим на кой са си дали парите, да видим кой се е облажил. :)) И аз съм дал на сираците 10 бона от акаунта ми в борсата .... :)) да добрем ше му кажа .... :))И Сорос си е "дарил неговите" да само, че за революции в Украйна за да искара повече и ти и.диоте да му ги платиш ей за тва си ги е дарил .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 8 години
Половината от милиардерите в САЩ подписаха декларация, че ще дарят над 50% от състоянието си за благотворителност. Бил Гейтс до сега е дарил над 33 000 000 000 долара, основно храни и лекарства за Африка. Michaelis погрижи се да изкараш нещата така, като че ли дарителите фактически излизат на печалба, спестявайки данъци. Заработи си надницата момче. Може да се пораздвижиш и по днешната опорна точка - Амстронг не е кацал на Луната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
аз иам 3 клас до обяд по математика и мога да смята от 40$ до 140$ кат те глеам ти и толко немаш ... :)) И пак повтарям пускай линкове като толкова не е капиталистическа лъжа ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
пусни няква графика нещо да обориш JPM ("Вангата") нешо това онова, такива голи изказвания аре нема нужда. Значи като петрола е бил 140$ за такива бонуси аз не съм мяркал по статиите през 2014г. цената е 50$ на барел и Тексас са в рецесия заради цените, сега са на 40$ и почват с бонусите ?!?! Ти нормален ли си каф си ?!? ...... :))) Те Камиларите им отекоха спестяванията, че имат доста повечко бензин от Тексас, обаче в Америка разбираш ли "немало криза и нема фалити" ... хахх добрееем ше му каем .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още