IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Игрите на глада" вече четвърта седмица е на върха в Северна Америка

Лентата оглави боксофис класацията, а до момента е събрала 244,5 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада

10:55 | 14.12.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: The Hunger Games Facebook page</em></p>

Снимка: The Hunger Games Facebook page

Последният филм от поредицата „Игрите на глада“ продължава да доминира в боксофиса в Северна Америка, като успя да изпревари „В сърцето на морето“ на режисьора Рон Хауърд, разказваща историята, стояща зад „Моби Дик“, пише Bloomberg.

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“ генерира 11,3 млн. долара и вече четвърта седмица по ред се класира на първо място в боксофис класацията в САЩ и Канада, обяви Rentrak. “В сърцето на морето“, в който участва Крис Хемсуърт, достигна 11 млн. долара от продажбата на билети в кината в Северна Америка.

„The Big Short”, който разказва за финансовата криза през 2008 г., дебютира, но само в малък брой кина.

С подобен дебют филмът на Хауърд, който е изпълнен със специални ефекти, трудно ще успее да възстанови разходите за производството си. Според IMDB лентата струва 100 млн. долара, а още милиони са похарчени за реклама. Ситуацията за филма е особено трудна на фона на конкуренцията, която се задава през следващия уикенд, когато излиза дългоочакваното заглавие „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

"В сърцето на морето“ събра 46% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com. Очакваше се лентата да генерира 14,5 млн. долара приходи този уикенд, сочат данни на BoxOffice.com.

Въпреки че резултатите се оказаха по-слаби от очакваното, филмът има шанс да набере инерция през следващите седмици, смятат експерти. Представянето няма да е това, на което компанията се е надявала, но това не означава, че лентата ще се провали, коментира те.

От премиерата си досега „Сойка-присмехулка - Част 2“ е генерирала 244,5 млн. долара в САЩ и Канада.

Третото място в боксофиса остана за „Добрият динозавър“ на Pixar, която е част от Walt Disney. Анимационната продукция събра 10,5 млн. долара приходи от билети.

Продажбите на десетте топ филма в Северна Америка този уикенд скочиха с 11% спрямо година по-рано, достигайки 66 млн. долара, твърди Rentrak.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
ами ше си го свалим да видим какво толкова, няма смисъл да пълним гушата на кинаджиите ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още