IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска 36,6 млн. лева за довършване на проекти по ОП "Транспорт"

По бюджета на София ще бъдат преведени още 7,5 млн. лева за два инфраструктурни проекта

15:38 | 23.12.15 г.
Правителството отпуска 36,6 млн. лева за довършване на проекти по ОП "Транспорт"

Допълнителни трансфери за бюджетите на общините и за Министерството на регионалното развитие и благоустройството са одобрили министрите по време на заседанието на кабинета днес, съобщават от правителствената пресслужба.

За довършване на проекти по старата Оперативна програма „Транспорт“ МРРБ ще получи допълнително 36,6 млн. лева.

9,2 млн. лева допълнително ще бъдат отпуснати на общините за довършване на инфраструктурни проекти. Основната част от тези средства са насочени към Столичната община по два проекта. 7 млн. лева ще отидат за реализиране на ново транспортно-комуникационно решение за движението по бул. „Скобелев“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Витоша“.

Предвидени са и 500 хил. лева за ремонт и оборудване на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

За ремонт на улици община Горна Оряховица получава 900 хил. лева, а община Етрополе – още 434 хил. лева към бюджета си за подмяна на водопроводи и канализация по вътрешната ВиК мрежа на града, нов трафопост, допълнителни строително-ремонтни работи по спортен комплекс „Чавдар“ и основен ремонт на централния градски площад.

С постановлението на Министерския съвет се предлага още и намалението на разходите по бюджета на Министерството на отбраната – с 1,14 млн. лева, като с тези средства ще се осигурят допълнителни трансфери за държавните военни училища. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още