IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петимата най-богати хора в света загубиха 8,7 млрд. долара за ден

Големите разпродажби в понеделник стопиха богатството на най-заможните

11:24 | 05.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Петимата най-богати хора в света загубиха 8,7 млрд. долара в понеделник заради голямата разпродажба на акции, причинена от слабите данни за китайската индустрия и напрежението между Саудитска Арабия и Иран, предава Bloomberg.

Основателят на Amazon.com Джеф Безос се оказа най-губещият в Bloomberg Billionaires Index в първия ден на търговията за 2016 г. Неговото състояние се стопи с 3,7 млрд. долара, след като цената на книжата на най-големия онлайн търговец на дребно в света спадна с 5,8%. В момента състоянието на Безос възлиза на 56 млрд. долара.

Испанецът Амансио Ортега се сбогува с 2,5 млрд. долара от своето състояние, което вече достига 70,4 млрд. долара, след като компанията му за търговия на дребно с модни стоки Inditex SA отбеляза спад с 3,5%.

Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, мексиканецът Карлос Слим и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, който е най-богатият човек на планетата, загубиха общо 2,5 млрд. долара.

Най-печеливш се оказа инвеститорът Карл Айкън, чието нетно състояние се увеличи с 210,4 млн. долара до 20,1 млрд. долара.

Индексът на Bloomberg, който отчита ежедневно състоянието на 400-те най-богати хора в света, загуби 82,4 млрд. долара в понеделник. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Иван Митев
преди 8 години
Атанасио,представяш последици при криза.Проблемът е наличието на причината, защото само чрез нейно прекратяване ще е възможно успешно спасение от криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
Нобеловият лауреат за икономика Робърт Шилер обяснява добре за акциите ,че са 65% надценени (коментар 1) - http://***.investor.bg/surovini/365/a/robyrt-shiler-akciite-sa-nadceneni-zalagam-na-petrola-198112/Проф. Робърт Шилер от университета Yale изобретил Schiller P / E за измерване оценката на пазара тоест една от графиките на Робърт Шилер показва, че акциите в момента са много скъпи, в сравнение със средното за последните 10 години. Обикновено, акциите имат индекс цена-печалба (Shiller P/E) равен на 16, а този индекс в момента е близко до 28. Това означава, че акциите са оценени с 65% по-високо. - http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/mnenia/2015/06/03/2545745_sledvashtata_ikonomicheska_kriza_kolaps_v_petrolnata/?sp=1#storystartСледващата икономическа криза: нов дот-ком балон, срив на еврото или задлъжнялост до живот? - http://***.capital.bg/biznes/finansi/2015/06/09/2549118_sledvashtata_ikonomicheska_kriza_nov_dot-kom_balon/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още