IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булстрад създава НОВА Инс след сделката с ОББ

Изцяло новата компания ще оперира в областта на банковото застраховане

17:30 | 12.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Булстрад създава НОВА Инс след сделката с ОББ

Булстрад Виена Иншурънс Груп АД създава нова компания, която ще оперира в областта на банковото застраховане, съобщава застрахователното дружество.

НОВА Инс ЕАД е факт броени дни след финализиране на сделката по придобиване на застрахователното дружество ОББ-Ей Ай Джи от Булстрад Виена Иншурънс Груп.

„НОВА Инс е резултат от ключова сделка между Булстрад и една от най-големите търговски банки в България - ОББ. С нея се откриват нови възможности за партньорство в банковото застраховане за защита на многобройните клиенти на ОББ“, пише в прессъобщението, изпратено от името на Управителния съвет на Булстрад.

Новото дружество стъпва на застрахователния пазар у нас като част от „стратегията на Vienna Insurance Group за разширяване на дейността си в България и засилване потенциала за продажби чрез дистрибуция през множество брандове и дистрибуционни канали”, пише още в писмото.

Условията по застрахователните полици на клиентите на ОББ-Ей Ай Джи, което се преименува на НОВА Инс, ще останат непроменени, като те и занапред ще продължат да бъдат обслужвани от клоновете на ОББ.

НОВА Инс ЕАД ще работи като самостоятелно дружество. Адресът му на управление е гр. София, район „Триадица”, пл. „Позитано” 5, като на този адрес се намира и централното управление на Булстрад.

Към 30 ноември 2015 г. Булстрад е второ по пазарен дял в общото застраховане с премии за 171,3 млн. лв. и второ в животозастраховането с дял от 17,55% и премии за 61,9 млн. лв.

Според последните данни на Комисията за финансов надзор ОББ-Ей Ай Джи е 20-то на общозастрахователния пазар с дял от 0,3% и премии за общо 4,1 млн. лв. С 1,7 млн. лв. дружеството обаче е второ по пазарен дял по премиен приход по застраховки „Разни финансови загуби“. Останалата част от общите премии се формира от предлаганите застраховки „Пожар и природни бедствия“, от които има приходи за 2,4 млн. лв.

Като цяло приходите по застраховките „Разни финансови загуби“ бележат сериозен годишен ръст – от 70,6% на годишна база до 10 млн. лв. Делът на ОББ-Ей Ай Джи при тях е 17%. За сравнение - Булстрад генерира премии по този вид застрахователен продукт от 180 хил. лв.

Днес няма сделки с акции на Булстрад Виена Иншурънс Груп АД. За последната година те поскъпват с 3,5% до 40 лв. за брой и 125,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още