IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилите на Renault отговарят на екологичните стандарти

Проверката не е открила никакви нарушения

13:04 | 15.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Моделната гама на френския автомобилен производител Renault покрива екологичните норми. Това е установила проверката, която изправи на нокти автомобилната индустрия на Европа.

Службите във Франция са проверили щателно редица съоръженията на производителя, сред които и такива, занимаващи се със сертифицирането на двигателите, се казва в съобщение от Renault. Целта е била да се провери дали в модели на френската марка е използван софтуер за манипулиране на данните за вредни емисии, подобен на този, който бе открит през септември 2015 година в редица автомобили на VW Group.

"Проверката показа, че автомобилите Renault покриват екологичните норми, както и че при тях не е използван нелегален софтуер", се казва в съобщението.

Информацията за проверките се появи вчера, като мигновено се отрази на акциите на Renault, които се сринаха с над 20 на сто. Притесненията за нов скандал в Европа повлияха и на други производители. Спад от 6,8% отбеляза Peugeot, при BMW той бе 4,6%, при Daimler - 5,7%, при VW - 4,4%, а при Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - 7,87%, допълва Marketwatch.

Днес акциите поевтиняват с 2,55% до 75,77 евро за брой към 13 часа бг. време.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 8 години
Проклет да е който е пратил проверката в тоя талкова чувствителен за пазарите момент. 5 МБ загуба от пазарната капитализация - това е издевателство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
melon
преди 8 години
Да, Рено са коректни, за разлика от мошениците от Фолксваген.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още