Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Депутатите приеха въвеждането на електронно гласуване

Против гласуваха БСП, ПФ и "Атака"

0
 
1
 
8
преди 3 години
Няма профилна снимка
Отн.:което пак е крачка напред де..но не и гласуване по интернет
Кое е крачка напред,че бай Доти ще ти има, наред с другите данни, и етикет за автентичност на политическа принадлежност.
И утре, когато стане поредната политическа чистка, както текущо и периодично стават такива в BG бай Доти ще има и техническата възможност-да те поръча и на CD. Това ли е крачката напред?
В тази държава има много други болни въпроси, които плачат за референдуми, но електронното гласуване не е сред тях-това е пясък в очите на избирателите и безрискова операция за статуквото.
Истинските референдуми с риск за статуквото изглеждат много по-различно:
1. Трябва ли да се отреже от бюджета пъпната връв на БАН, ако до 3 години не докарат поне една нобелова награда в страната?
2. Дали пенсионерите от администрацията не трябва да бъдат автоматично и електронно уволнявани при навършване на пенсионна възраст?
3. Може ли да има до безкрайност двойни стандарти и двойно законодателство в страна, която се води член на ЕС
6
 
4
 
7
khao до: potten
преди 3 години
Няма профилна снимка
незнам дали не бъркам, ама електронно не значи дистанционно... аз го виждам в най-добрия случай тия да сложат по един апарат вместо бюлетини в стаичката, което пак е крачка напред де.... но не и гласуване по интернет.
6
 
4
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
Време беше, поне на 2 милиона български граждани, които по принцип не гласуват ще се даде лесна възможност да упражнят правото си на глас...това е само началото на промяна на фасадната демокрация, а некой хора започват да се страхуват за топлите си депутатски и чиновнически столове :)
2
 
7
 
5
misanthrope до: ratten
преди 3 години
Няма профилна снимка
Питали радио "Ереван" може ли да си поръчаме храна по телефона
а радиото отговорило "Да, но ще ви я доставим по телевизията"
2
 
12
 
4
преди 3 години
кебапчета електронно ли ще ги дават?

10
 
6
 
3
преди 3 години
Няма профилна снимка
Най-после и ние да вървим към налагането на електронното гласуване. Да може всеки да гласува от където пожелае с някакъв код. Така ще се запази анонимността на вота, никой (освен който трябва разбира се) няма да знае дали си гласувал и за кого. Отделно голям плюс ще е, че в кварталния интернет клуб може да се гласува под ред.
0
 
12
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
" беше прието предложението им да има гаранции за сигурността на вота."
Като какви например?
"електронна система с идентификационен код"
Кой код?
12
 
8
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Браво, ето че и ние вече тръгнахме по пътя на електронното гласуване. Така всеки да може да гласува от дома си, отделно може да се спестят пари за правене на изборни секции, всеки да гласува дистанционирано. Така ще е по-евтино да се правят избори, отделно може да се вдигне и активираността на електората до 99% или дори 100%.