Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Давос: Умните машини ще променят обществото

Изкуственият интелект ще трансформира цели индустрии, смятат експерти

1
 
1
 
7
преди 4 години
Няма профилна снимка
Всъщност ако хората нямат доходи от работата си, тогава тези роботи за кого ще произвеждат? Дали пък няма да дойде комунизЪма - от всеки спред спосбностите и на всеки според потребностите. Да, ама тогава пък корпорациите след като няма да получават печалба за какво ще работят. За да имат власт ли??
И след като машините ще бъдат с интелект макар и изкуствен (може да е по-добър от нашия), тогава хората за какво са.
3
 
2
 
6
MZ/X до: Patilan
преди 4 години
Няма профилна снимка
Големите банки вече използват и роботи за финансови консултации, като създаване на инвестиционен портфейл спрямо нуждите на клиента и т.н. Скоро и кредитните инспектори, които одобряват рутинните кредити ще станат също напъно излишни и т.н. Да не говорим за пилотите на самолети или таксиметровите шофьори и т.н.
0
 
4
 
5
Patilan до: Setver
преди 4 години
Автоматизацията далеч вече не касае ръчната работа. Интелектуални дейностти като журналистика и офис длъжностти са също засегнати.

Очаквам армийте от некадърници да се увеличават ...
3
 
3
 
4
преди 4 години
Няма профилна снимка
Дано да се промени положението и все по-малко да се налага на хората да вършат физическа работа. Скоро може да има механизирана мотика, да копае тютюн сама, например, а хората само ще пишат софтуера за мотиката и ще си сипват ракийка на сянка.
3
 
5
 
3
преди 4 години
Няма профилна снимка
Ами след като умните хора са се събрали в Давос за да решат как да управляват стадото по света, значи трябва да ги слушаме.
А президента Плевнелиев какво е казал на сбирката?
И ние ли ще се включим в всеобщия прогрес?
0
 
0
 
2
преди 4 години
Още малко и ще открият топлата вода защото през 30-те години на XX век Джон Мейнард Кейнс прогнозира, че през 2030 г. светът ще се изправи пред "технологична безработица" и хората ще трябва да се трудят по 15 часа на седмица, за да се запазят високи нивата на заетост на работната сила.

Средното почасово възнаграждение в САЩ от 1975 до 2010 г. е пораснало 10 пъти по-малко от производителността тоест и 15 часа е много на седмица

''през периода между 1979 г. и 2007 г. доходите на средните 60% са се покачили с по-малко от 40% докато инфлацията е била 186%.'' - http://ekipbg.com/kak-centralnite-banki-prichinyavat/

''Според икономистите на МВФ увеличение с 1% при доходите на най-бедните 20% в тези икономики води до 0,38% увеличение на растежа'' - http://www.investor.bg/drugi/338/a/mvf-povishavaneto-na-neravenstvoto-zabavia-ikonomicheskiia-rastej-196827/

,и затова нобелиста Джоузеф Стиглиц пише: Единственото лекарство...- https://www.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034
0
 
5
 
1
993
преди 4 години
Няма профилна снимка
Щом умните хора са на привършване, дано умните машини ни помогнат... ;-)