IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 60% от БВП на България се формира от малкия и средния бизнес

Малките и средните предприятия осигуряват приблизително 75% от заетостта в страната

15:15 | 25.02.16 г.
Около 60% от БВП на България се формира от малкия и средния бизнес

Около 60% от БВП на България се формира от малките и средните предприятия в страната. Те осигуряват и около 75% от заетостта у нас. Малки и средни са 98% от всички компании в страната. Това съобщи зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Никола Стоянов.

Данните показват, че основният двигател на икономиката са малките и средните предприемачи, коментира още Стоянов. 

По-рано днес в Бургас той откри конференцията „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“, съобщават от Агенцията. Една от задачите на ведомството през тази година са регулярни срещи с бизнеса по региони и по теми, от които се интересуват предприемачите. 

През миналата година от Агенцията, съвместно с Министерството на икономиката, са идентифицирали проблем при комуникацията между институциите и представителите на малкия бизнес у нас, стана ясно още от думите на Стоянов.

В резултат на това е създадено и специално звено - "Комуникация с бизнеса", което работи с фирмите по браншове. Създадена е и регионална мрежа в шест града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още