IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Ма и Джо Цаи изкупуват обратно акции на Alibaba за 500 млн. долара

Това се случва в рамките на предварително обявената програма на компанията

15:39 | 29.02.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джак Ма. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джак Ма. Снимка: архив Ройтерс

Китайският гигант в сферата на електронната търговия Alibaba Group обяви в понеделник, че нейният председател Джак Ма и заместник-председателят Джо Цаи ще извършат обратно изкупуване на акции за общо 500 млн. долара. Ходът е част от схемата за обратно изкупуване на книжа на стойност 4 млрд. долара, обявена през август, предава Ройтерс.

Всичко това се случва на фона на спада на цената на акциите на Alibaba Group до 66,91 долара – над долар под цената от първичното публично предлагане на компанията, когато тя беше 68 долара. Компанията се бори със забавянето на растежа си и с това на китайската икономика.

Sina News писа, че Ма и Цай са подписали споразумение да използват своите частни фондове за обратното изкупуване на акции. Говорителят на Alibaba потвърди новината, но отказа да даде повече подробности по случая.

През август китайският гигант обяви програма за обратното изкупуване на акции за 4 млрд. долара, което ще се случи в рамките на две години. 

Още по темата можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още