IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пощенска банка се превръща в четвъртата по размер на кредитите и депозитите

Трезорът окончателно финализира сделката по придобиване на дейността на Алфа Банк България

11:30 | 01.03.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Още в края на третото тримесечие на 2016 г. Пощенска банка, чието юридическо име е Юробанк България АД, ще стане четвъртата по големина банка у нас по размер на отпуснатите кредити и привлечените депозити. Това ще бъде факт, след като кредитната институция съобщи днес, че сделката по придобиване на дейността на Алфа Банк България приключва успешно.

След подписаното днес юридическо споразумение двете банки правят последната стъпка към своето сливане, а с това активите на Пощенска банка ще нараснат до над 6,3 млрд. лв. от 5,76 млрд. лв., с колкото изпрати 2015 г.

Към 31 декември 2015 г. четвърта по активи е Обединена българска банка с 6,56 млрд. лв., а пета – Райфайзенбанк България, с активи за 6,45 млрд. лв.

„Сделката бе финализирана в съответствие с българското законодателство и след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи“, гласи прессъобщението.

Двете финансови институции ще продължават да работят под търговската марка „Пощенска банка“.

„Днес поставяме основите на една по-силна универсална банка, с по-широка клонова мрежа и капитал, който ще ни позволи бъдещ растеж. Това е ключов етап за Пощенска банка в затвърждаването на позицията ни в динамичния банков сектор в страната“, коментира в съобщението до медиите главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова.

Тази година Пощенска банка, която специализира в банкирането на дребно и корпоративното банкиране, навършва 25 години. Трезорът е един от лидерите на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищното и потребителско кредитиране, спестовните продукти, както и по отношение на продуктите за корпоративни клиенти – от малки фирми до големи международни компании с присъствие в страната. Банката има добре развити клонови мрежи и алтернативни канали за банкиране.

„Настоящото придобиване на дейността на Алфа Банк България е поредната стъпка напред за Пощенска банка в затвърждаването на нейната позиция на системна за пазара банка и в разширяването на клиентската й база“, се посочва още в прессъобщението.

От Пощенска банка уточняват, че оперативното сливане, ребрандирането на придобитите офиси на Алфа Банк и всички произтичащи от това промени, ще се случат поетапно. Операционните системи, продукти и услуги на Алфа Банк България, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на Пощенска банка, Също така ще бъдат унифицирани тарифата, общите условия и лихвеният бюлетин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
SS-23
преди 8 години
В тоя магазин като съм влизал - миришеше на презрели, развалени, *** ... Ягоди ....но ги продаваха излъскани, напръскани с нестествен червен цвят и еФтино ... ако като отхапеш ягодата - ОТРОВА!Та така ... НЕ купувайте от тоя магазин, НЕ влизайте там - Токсично е за здравето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
skeptika
преди 8 години
"Твърде голяма , за да Фалира"........ е много Успиваща "технология" внушава Сигурност , Спокойствие...Bank of Cypus беше най-голямата банка в Кипър....всяка прилика между двете банки е случайна , а това не е опит за спекулация...само Факти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
SS-23
преди 8 години
Пощенският гълъб - баМката, на баМММките ... гурото на швейцарският буМ... дуМ-дуМ-дуМ......"Твърде съм голяма, за да фалирам"... Я пак ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още